POSLECHOVÝ PROSTOR

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Re: POSLECHOVÝ PROSTOR

Příspěvek od Stanohlohovec »

Diky, chlapi, popozeram tie schémy a skúsim vypočítať. Ozaj, comsa týka tých prvotných odrazov, myslíte, že metóda so zrkadlom je zlá? Mne sa to zdá ako výborná metóda. Dik...

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Stanohlohovec píše:Diky, chlapi, popozeram tie schémy a skúsim vypočítať. Ozaj, comsa týka tých prvotných odrazov, myslíte, že metóda so zrkadlom je zlá? Mne sa to zdá ako výborná metóda. Dik...
To je najjednoduchsi sposob najst miesta prvych odrazov, len potrebujes k tomu jednu osobu, ktora bude behat po miestnosti so zrkadlom aby si to mohol v klude z posluchoveho miesta zistit. No a na strope to bude tazsie.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanohlohovec »

Timcs- dik, osobu nájdem, na strope podľa vypoctu *2thumbsup*

Reiferius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reiferius »

Strop nemůže být tak těžký, ne? Položit zrcadlo na sedačku a laserem za par korun svítít na strop. Dívam se od reproduktoru. Koukneš kam svitiš, a je to. Přibližně to stačí. Jinak papír tužka pravítko, nebo 3D programy a pohrát si s tím. Já jsem kdysi sestavil celou CR ve sketchupu, protože tak je funkce pravítko.
Krásně jsem si udělal bedny na milimetry, trapnej nabytek, jen aby vypadal, ale rozměry měl jako já...Pak to pravítko a všechno jsem měřil a měřil a měřil. Když jsem tak učinil v praxi, stačili mi 3 dělnícke metry a jelo se...Později, když jsem chtěl doplnit difuzory, jen jsem si otevřel sketchup s mojí CR a pěkně jsem tahal linky od reproduktorů, a věděl jsem kde se co odráží...Linek bylo par, ale pak se ukaže okno, klika, či židle, nebo jiná překážka. A už jela fantasi co a jak udělat. :) Jinak ta tužka a kostkovaný papír je taky dobrá věc :)
Ale stejně. Kupovat, dosazovat a zkoušet, protože je to někde napsaný, to jo, změní se něco, ale není pravda, že všechno musí být symetricky umísťováno.
Někdy tady i čtu, že je jeden kanal jiný, nebo něco někde je jinak...Hlasitější a tišší...klidně může být, že jakási frekvence se v poslechovém bodu nesčítává, nebo hraje jaksi jiným směrem...Asi to vysvětluji blbě, ale fakt i ručník na rotopedu mění zvuk...

Reiferius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reiferius »

Když je klavesnice rozehřátá :)... záleží, co kdo poslouchá a jak mu to repro daný žáner podává (nemyslel jsem si tohle vzdycky, pravda)...ale pokud se nejedná o audiophile, tak je dobré z poslechu identifikovat, co chybí, či vadí a zkusit to fyzicky napravit a poslouchat poslouchat. Je to na dlouho, ale je to levný, a víte co hledáte :)

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Pěkný příspěvek. Přidal bych jiné věci pro složitost akustiky. Můžete mít vyřešenu akustiku místnosti, ale třeba vám bude hrát jedna strana více hlasitě. Můžete zkusit úpravu v místnosti, ale co když není chyba v místnosti?
Sám mám problém s dutinami, takže se mi často zvuk posouvá mimo ideální rozložení. Následně zjišťuji, že nahrávka dle DB meter ve Foobar2000 má jeden kanál v součtu celého alba o 1 dB více.
Asi je třeba důkladné měření a taky zjištění stavu svého sluchu a nahrávek, pokud je něco v nepořádku.

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

To jo, ja mam tak nesymetrickou mistnost ze mi leva hraje hlasiteji, a je to vazne na posrani *fnuk* Pritom mam akustiku vyresenou, az na tento nešvar.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Proto je dobré mít ke kontrole možnost přepnutí na "mono" nebo mono nahrávku.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Proto je dobré mít ke kontrole možnost přepnutí na "mono" nebo mono nahrávku.

Omlouvám se za zdvojení, prosím vymazat :roll:

Odpovědět