Kalibrace z AVR

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
Odpovědět
Audio
Kontaktovat uživatele:

Kalibrace z AVR

Příspěvek od Audio »

Dnes mě napadlo po dlouhé době vyzkoušet poprvé kalibraci MCACC.Je to AVR Pioneer VSX-AX4AVi-S.Hraju jen stereo.Repro není ideálně symetricky v místnosi postaveno,tak sem čekal,jak si s tím kal. poradí.Zapl jsem automatiku a čekal na dokončení procesu.Na TV jsem pak zkontroloval,jaké hodnoty se upravily.Vcelku podle očekávání,pravý kanál nebyl stejný co se týče kmit. a úrovně ,protože je blíže ke stěně a tím se charakteristika upravila jinak než na levém kanále.Po uložení do paměti zkouška a pohoda-zvuk vyrovnán,ztlumeny bas. boule,vše jaksi s přehledem.Jako bych vyměnil bedny-dobré nedobré Canton LE 190.Ještě budu zkoušet aplikaci pomocí PC,tam je práce ve 3D zobrazení,celkově přehlednější.Musím ale koupit kabel.Hoši v Air Studios to celkem vychytali(firma sídlí v kostele).

AM
Kontaktovat uživatele:

Re: Kalibrace z AVR

Příspěvek od AM »

me zatim kalibrace audyssey na onkyu za desitku pomohla v mistnosti s nevalnou akustikou (dlazba a nezatlumene zdi) rozehrat rovne bedny jbl ti10k, ze se uz daji konecne poslouchat. mnohem dramamatictejsi a pozitivnejsi zmena nez vymeny zesilovacu a kabelu. hlavne to pridalo vysky, ktere uz nejsou jak pod dekou a taky slysitelne basy. zaroven se asi omezily frekvence, ktere v mistnosti moc rezonovaly. jen se ted poslabsi receiver 606 zacal pri vyssi hlasitosti sam vypinat, az takovy rozkmit na basech asi nestiha :D

mate zkusenosti s jinymi kalibracnimi systemy, idelane integrovanymi v zesilovaci nebo avr ? audyssey mi uz nedava moznost nejak zvuk dal doladit

Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: Kalibrace z AVR

Příspěvek od Audio »

AVR VSX AX4AVi-S již nemám,vyměnil jsem za zes, AX 10 Ai-S,jejich jeden top model,ale kal. MCACC je tam.Nevím,zda u Audyssey se dá korigovat i ručne podle svých priorit.Předpokládám,že automatický režim tam je,když ten pomůže,tak to může stačit.Nevím,jak funguje podpora u Onkya,zda se dá stáhnout aplikace do pc,propojit s přístrojem a sledovat změřené a nastavené hodnoty.Já to tak mám,program MCACC inst. v laptopu,který propojím se zes.kablem RS 232 a vše kontroluju.Na tv by taky mělo být vidět,co a jak.Některé kmitočty mohou být i potlačeny,samozřejmě podle prostoru.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

A

Odpovědět