Jak snížit dozvuk?

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
vincik
Kontaktovat uživatele:

Jak snížit dozvuk?

Příspěvek od vincik »

Ahoj. Mám ne zrovna ideální akusticky řešený pokoj. Většina stěn ze sádrokartonu, plovoucí podlahu a vysoký strop. Něco málo zlepšili aksutické jehlanky z pěny a něco nábytek ale stále to není ono. Na klasickou hudbu je to dobré. U filmů to tak nevadí ale když pustím rockovou hudbu, tak jak dojde na rychlou pasáž a více nástrojů, tak se to smíchá a trhá to uši. Koberec nechci z praktických důvodů. Mohli byste mi poradit jak si jinak než kobercem levně pomoct? Co třeba pod strop zavěsit nějakou těžkou látku?

aretax
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak snížit dozvuk?

Příspěvek od aretax »

Bez koberca to bude problém. Musíš zamedziť odrazom od podlahy. Utlmenie stropu bez utlmenia podlahy - to bude náročné. Ideálne by bolo nechať si miestnosť zmerať. Svojpomocný spôsob úpravy akustiky sa nemusí vždy podariť. Je to skôr náhoda, ak to vyjde. Okrem koberca existujú aj tlmiace materiály na podlahu, ale myslím si, že chceš bývať v izbe a nie v štúdiu.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Zlatá slova *thumbs up*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Jak již pravil V.I.L.: Experimentovat - experimentovat - experimentovat!

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Tak to ja mam ted po prestehovani stejny problem. Na okna chci dat nejake tezke zavesy, za hifi pekne difuzery a za sebe akusticke panely. Jestli existuje nejake univerzalni reseni, tak je to doufam toto.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

niektorí hifisti tu majú akustický strop od Obifon.sk Sám som bol v takej obývačke a už vstúpením do miestnosti človek spozná doslova priepastný rozdiel v akustike. Ak to niekto s hifi myslí aspoň trochu vážne a môže investovať, tak vyriešenie akustiky ho zvukovo posunie o niekoľko tried vyššie. Mnohí preflákali do výmeny drahých komponentov a stál eneboli spokojný. Pritom stačilo zlomok tej ceny investovať do akustiky. Strop je skvelé riešenie, lebo hodne dorovná problém v hladkej podlahe.

vincik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincik »

Neměl by někdo tip na těžkou látku co se válí v nějakém skladu divadla nebo kulturního sálu? Popřípadě nedal by mi někdo tip na textilní velkovýrobu?

Odar

Příspěvek od Odar »

Acon --> Predpokladam, ze vhodnu stropnu kazetu treba vyberat po premerani konkretnej miestnosti. Alebo existuje nejake vseobecne univerzalne riesenie z ponuky na Obifon.sk (Standard, Akustik, . . . )?

check
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od check »

Dozvuk by se měl samozřejmě změřit, ale ze zkušenosti ti můžu žíct, že zatlumit celý strop můžeš i bez měření rovnou a hovně si pomůžeš v kvalitě akustiky.

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

Chtěl bych se zeptat čím zatlumit strop, aby obývák nevypadal jako kancelář? Ideální by byl materiál do 15 mm, který by šel nalepit na betonový strop, aby se zbytečně nesnížila výška místnosti.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ja jsem použil na strop toto, vypadá to krásně a zvuku to pomohlo velice : http://img820.imageshack.us/img820/1179/dscf0032dx.jpg

rotr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotr »

Pytel : to jsi kupoval -kde? Nebo DIY ?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Je to výrobek f.Vicoustic DC2. Nyní tyto výrobky nabízí velice ochotný a spolehlivý prodejce : http://www.naimstudio.cz/html/o-nas.html

Snadná instalace, na stropě to vypadá úžastně, a co se týče posunu v akustice *palec*,

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

Pytel píše:Ja jsem použil na strop toto, vypadá to krásně a zvuku to pomohlo velice : http://img820.imageshack.us/img820/1179/dscf0032dx.jpg
Bohužel toto by doma neprošlo, a ani mně osobně se to moc nelíbí. Moderní otevřené prostory jdou bohužel proti akustice a najít kompromisní řešení obývací prostor/poslechovka je složité. Nám by vyhovaval obklad stropu /beton/ cca do 15-20 mm, který by vypadal jako celistvý strop, zatím jsem řešení nenašel.

Odar

Příspěvek od Odar »

Pytel --> Pre ilustraciu - kolko si kupoval balikov? Ak si dobre pamatam, tak v jednom je 6 kusov.

Odpovědět