Duté cihly
Duté cihly
Ahoj,
Potřeboval bych poradit.
Mám naprosto šílenou akustiku v místnosti.
Místnost má 30 m2 a žádný bedny tady nejsou schopny jak hlubokýho basu, tak plných středů a zvučných výšek.
Měl jsem tu x beden s x zesilovači s x kabely a teď jsem ve fázi, když to hraje jakž takž, ale na to, co to stálo, je výsledek nevalný..
Brácha a mamka mají podobný setup jako já - tedy stejnou řadu repro beden, ale menší a menší zesíky. Mamky regály hrajou snad desetkrát líp než moje sloupy a to jsou bedny stejné řady. Bráchovi menší sloupky chodí do daleko hlubšího basu. Celkově oboje bedny, jak mamky, tak bráchy, krásně plní celou místnost plným zvukem - u mě to je jako kdybych ty bedny pouštěl uprostřed fotbalovýho hřiště a seděl na tribuně.
Když jsem si sem vzal mamky regály, tak tady basy dělaly jen ťup, ťup, jako kdyby to hrálo z měniče, který má 3cm..
Oba dva mají menší místnosti - do 20m2, ale ten rozdíl v projevu je až neuvěřitelnej - o dvě úrovně jinde.
Rozdíly v místnostech:
Oba používají koberec - já mám vynil
Já mám panelový strop, oni rákosový
Já mám duté cihly - oni plné.
Řešil někdo místnost, kde není bas?
Vím, že basové pasti řeší spíš rozhučený roztřepený bas, ale já se nemůžu zbavit dojmu, že se u mě zvuk nemá kde opřít.
Případně i jestli byste mi třeba doporučili někoho, kdo mi pomohl..
Děkuju
Michal
Potřeboval bych poradit.
Mám naprosto šílenou akustiku v místnosti.
Místnost má 30 m2 a žádný bedny tady nejsou schopny jak hlubokýho basu, tak plných středů a zvučných výšek.
Měl jsem tu x beden s x zesilovači s x kabely a teď jsem ve fázi, když to hraje jakž takž, ale na to, co to stálo, je výsledek nevalný..
Brácha a mamka mají podobný setup jako já - tedy stejnou řadu repro beden, ale menší a menší zesíky. Mamky regály hrajou snad desetkrát líp než moje sloupy a to jsou bedny stejné řady. Bráchovi menší sloupky chodí do daleko hlubšího basu. Celkově oboje bedny, jak mamky, tak bráchy, krásně plní celou místnost plným zvukem - u mě to je jako kdybych ty bedny pouštěl uprostřed fotbalovýho hřiště a seděl na tribuně.
Když jsem si sem vzal mamky regály, tak tady basy dělaly jen ťup, ťup, jako kdyby to hrálo z měniče, který má 3cm..
Oba dva mají menší místnosti - do 20m2, ale ten rozdíl v projevu je až neuvěřitelnej - o dvě úrovně jinde.
Rozdíly v místnostech:
Oba používají koberec - já mám vynil
Já mám panelový strop, oni rákosový
Já mám duté cihly - oni plné.
Řešil někdo místnost, kde není bas?
Vím, že basové pasti řeší spíš rozhučený roztřepený bas, ale já se nemůžu zbavit dojmu, že se u mě zvuk nemá kde opřít.
Případně i jestli byste mi třeba doporučili někoho, kdo mi pomohl..
Děkuju
Michal
Re: Duté cihly
Ahoj,
pokud chceš poradit je třeba trochu ten problém rozvést. Jakou máš místnost. Pozici beden. Jaké bedny. Odkud jsi? Třeba by ti někdo místní pomohl.
Je to celkem běžný jev i v dřevostavbách nebo v podkroví. Nejjednoduší je koupě subwooferu s dsp výhybkou která se nastaví podle akustiky místnosti. Pokud si to budeš chtít udělat sám, budeš muset někde sehnat měřící mikrofon a začít laborovat. Mě třeba pomohly basstrapy a dřevěné truhly poblíž reprobeden. Nebo zkusit dát za bedny nějaké další cihly nebo beton. Chce to prostě zkoušet..
pokud chceš poradit je třeba trochu ten problém rozvést. Jakou máš místnost. Pozici beden. Jaké bedny. Odkud jsi? Třeba by ti někdo místní pomohl.
Je to celkem běžný jev i v dřevostavbách nebo v podkroví. Nejjednoduší je koupě subwooferu s dsp výhybkou která se nastaví podle akustiky místnosti. Pokud si to budeš chtít udělat sám, budeš muset někde sehnat měřící mikrofon a začít laborovat. Mě třeba pomohly basstrapy a dřevěné truhly poblíž reprobeden. Nebo zkusit dát za bedny nějaké další cihly nebo beton. Chce to prostě zkoušet..
Mám perfektné skúsenosti s balíkmi vlhkej slamy. Pri pokryti skoro celej plochy obvodových stien došlo k výraznému zlepšeniu zvuku. Keby ti to nevyhovovalo z estetického hľadiska, tak veľmi podobné výsledky sa dajú dosiahnuť so stenami obloženými plyšovými hračkami. Dôležité je ale aby vrstva bola hrubá aspoň 60 cm.
Suby od Velodyne i jiných mají i nějaké dsp s mikrofonem a fungují vcelku dobře. Moje osobní zkušenost. Otázka je, kolik chceš utratit a jaký je zbytek sestavy
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
bmwv3 : z tveho popisu nepozna nic ani jasnovidec, zkus to rozvest
Dekuji vsem za odpovedi.
Suby jsem mel doma 2x Rel T7i a byl jsem s kvalitou zvuku znacne nespokojeny.. rad bych dosahl aspon podobneho zvuku, jaky ma mamka a bracha..
Dneska udelam video mistnosti a postnu sem, snad to pomuze.. bedny mam nalepeny na zdi, stejne jako bratr a mamka..
Suby jsem mel doma 2x Rel T7i a byl jsem s kvalitou zvuku znacne nespokojeny.. rad bych dosahl aspon podobneho zvuku, jaky ma mamka a bracha..
Dneska udelam video mistnosti a postnu sem, snad to pomuze.. bedny mam nalepeny na zdi, stejne jako bratr a mamka..
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
porad nejak nevim co ze vlastne za zelezo mas, zato vime ze bracha a mamka maji podobne jen mensi/vetsi ... co je vetsi zesilovac ?
Podlaha a strop mají v tvém případě na výsledném špatném zvuku menší podíl, hlavní problém jsou ty duté cihly. Vzhledem k nízké hmotnosti samotného materiálu a navíc dutině prochází akustické vlnění skrz tyto zdi a neodrážejí se zpět do místnosti, takže ti ten zvuk v podstatě uniká z místnosti a tvůj pocit "jako na stadiónu" je naprosto adekvátní.
To co potřebuješ je přidat na stěny, a to jak za reprosoustavami, tak na boční i protější, akustické difuzory, které budou zvuk odrážet zpět do místnosti a zabrání jeho úniku.
Ve tvém případě to ovšem bude vyžadovat více než jen pár kousků.
https://www.google.com/search?q=akustic ... 20&bih=944
Samozřejmě bez kompletního změření a kvalifikovaného návrhu akustických úprav je to jen amatérská rada, ale i vhledem k minimu informací to bude lepší než nic.
To co potřebuješ je přidat na stěny, a to jak za reprosoustavami, tak na boční i protější, akustické difuzory, které budou zvuk odrážet zpět do místnosti a zabrání jeho úniku.
Ve tvém případě to ovšem bude vyžadovat více než jen pár kousků.
https://www.google.com/search?q=akustic ... 20&bih=944
Samozřejmě bez kompletního změření a kvalifikovaného návrhu akustických úprav je to jen amatérská rada, ale i vhledem k minimu informací to bude lepší než nic.
Dobrý den. Zajímá mě Jestli jste to vyřešili já mám ten samý problém. Také to mám duté cihly. A nehraje to pořád jak má.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Složitá problematika, příliš zjednodušující odpovědi. Fáze, módy mísnosti, doba dozvuku... Nutno různá opatření pro různé frekvence, akustické difuzory s basy neudělají nic.
Duté cihly nemusí být z principu špatně, mohou mít lepší akustické parametry než některé plné konstrukce (bude záležet na plošné hmotnosti i tvaru a velikosti dutin), nutno také rozlišovat odrazy zpět do místnosti a prostup zvuku do vedlejších místností.
Dnes už bych jako první krok jednoznačně doporučil měření a pak řešil co dále.
Duté cihly nemusí být z principu špatně, mohou mít lepší akustické parametry než některé plné konstrukce (bude záležet na plošné hmotnosti i tvaru a velikosti dutin), nutno také rozlišovat odrazy zpět do místnosti a prostup zvuku do vedlejších místností.
Dnes už bych jako první krok jednoznačně doporučil měření a pak řešil co dále.
Já jen že asi Na těch dutych cihlách Něco bude když oba máme stejný Problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Stejný problém, jako že "Nehraje to jak má?" Ach jo.
Jinak viz. předchozí příspěvek.
Jinak viz. předchozí příspěvek.
Ono, rada nakup panely a hraj si s tím, je špatná. Bez měření to prostě nejde, mimochodem většina akustických panelů je jen předražený akustický molitan. Chce to někoho kdo tomu rozumí a těch je vskutku velmi málo...
Na to abys v poslechovém místě změřil co tam chybí, stačí mikrofon UMIK-1.