Drevene difuzory-rozdil ve zvuku diky montazi?

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
Odpovědět
iljic
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Drevene difuzory-rozdil ve zvuku diky montazi?

Příspěvek od iljic »

Omluva za zdvojení, omylem jsem to odeslal.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Přistupuješ k tomu důkladně *thumbs up* .

Jestli ti truhlář nařeže a začistí všechny hranolky, tak máš vyřešenou zdaleka nejdelší a nejúmornější práci. Lepení je sladký bonus na závěr ;) .
Mně osobně by asi přišlo škoda krásné dřevo překrýt nátěrem, plus bych čekal i nějaký zvukový rozdíl. Nejspíš ale asi víš co a proč děláš.

Opravdu se těším na výsledek *palec* .

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Čo sa týka povrchovej úpravy, neviem presný názov, ale je to niečo na báze oleja, úplne to zachováva štruktúru a v prípade poškodenia je oprava neviditeľná, robí sa s tým podstatne lepšie ako s lakmi.

iljic
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od iljic »

To bude asi voskový olej. Teď jsem s ním natíral knihovny (masiv smrk). To je dobrý tip. Budu zkoušet. U toho laku bych použil jen velmi tenkou vrstvičku řidkého laku, ale také si říkám jestli vůbec něco.
PitrsPraha, no zas tak moc nevím co dělám. Je to trochu pokus na základě informací z tohoto fóra hledání na googlu , využití vlastního selského rozumu a uspokojení představ. Nebýt vás diskutujících tak bych se tolik neposouval.
Mám i z toho lepení respekt, ale věřím že to mám zvolené a naplánované celkem dobře. Na výsledek se těším a třeba zas budu pro někoho inspirací jak to udělat nebo právě naopak nedělat. :-)

fb_michal5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_michal5 »

Ahoj, tak jsem se dal taky do výroby difusorů... Možná spíš multifuser nebo jak se tomu říká.. Vůbec nevím, co z toho vznikne.. Řežu a brousím si to sám.. Materiál modřín.. (fošna, co se nám cca 20 let suší na půdě...).. Hranol - šířka 5 na 7 cm.. výška 2-13... Jsou různě zkosené .. 15, 30, 45, 90 stupňů..

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Ech, max vyska 13? To nestoji za tu praci to delat... Pokud to teda ma fungovat jako difuzor a nikoliv jako lapac prachu.

Vypocet mas svuj nebo dle nejakeho hotoveho z netu?

fb_michal5
Kontaktovat uživatele:

Výpočet nemám. Začal jsem se o to více zajímat až nyní..
Každopádně uvidím, co to bude dělat. V nejhorším si to nějak hezky namořím a bude to vypadat hezky... To dřevo má úžasnou kresbu.
Inspirace: https://www.thomann.de/cz/vicoustic_mul ... 4_wood.htm

fb_michal5
Kontaktovat uživatele:

Každopádně mám malou místnost do L... délka je cca 3,5 m.. šířka 1 je 2,40, šířka 2 je cca 3... Je určena na nahrávání a mix hudby. Strop bude z 80 % vytlumen melaminem, rohy bass trapy. A ten multifuser by měl zvuk rozházet různě po místnosti.. Taková je moje zcela neodborná představa.

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Tak snad zacit merenim, ne? Hlavne, kdyz je to L, co je vzdy na akustiku peklo. Nejake vyrabeni a nakupovani na slepo nic neresi, dokonce to muze na nekterych frekvencich zhorsit.

Odpovědět