Akustické prvky fy Relaxin
Re: Akustické prvky fy Relaxin
Může to být otázka vkusu, někomu se líbí obývák plný knih, někomu tyhle prvky.
Ak to bude navrhovat Jirimu Coffee, tak by som sa vysledku nebal a pripada mi zbytocne zaoberat sa knihami. Knihy su dobra vec na laborovanie v ramci svojich moznosti, ale ak ide o upravu akustiky na mieru clovekom, ktory sa do problematiky vyzna, myslim si, ze je ovela lepsie aplikovat prvky podla vypoctov z dostupnych merani. Lepsia cesta podla mna nie je.
Skutečně zajímavý sortiment.
Bez konzultace a měření odborníkem bych se bál, že to doma definitivně zabiju
Bez konzultace a měření odborníkem bych se bál, že to doma definitivně zabiju
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jirie, Odar
a kdo mi to doma může přeměřit a říci co by mohlo být problematickým místem (vlivem)?
a kdo mi to doma může přeměřit a říci co by mohlo být problematickým místem (vlivem)?
Orientacne aj ja Orientacne premerat, to je to najmenej. Kumst je prave potom tie data spracovat, zanalyzovat a navrhnut riesenie. Da sa to robit aj stylom pokus / omyl. Dovezies si domov za kamion akustickych prvkov a budes skusat, ktory to kde "pohne". Ale takto si odborne riesenie akustiky, za ktore ma clovek zaplatit, nepredstavujem.
Aktualne riesi v CR akustiku Martin Vitvar. Skus kontaktovat jeho.
Aktualne riesi v CR akustiku Martin Vitvar. Skus kontaktovat jeho.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
lachim, Odar diky za inspiraci a typy
Celkom ma popravde prekvapuje, že riešiš akustiku až teraz, pričom mám pocit z tvojho príspevku, že si ju doteraz úplne posúva do ústrania. Celkom škoda pri všetkom tom železe v popise. Snáď sa to čoskoro dá dokopy, akustika je po repro možno druhá najdôležitejšia vec.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
LawIAR
Máš pravdu je to 1.-2. nejduležitější věc k dosažení co nejlepšího výsledku. Ale asi se najde spousta z nás mladších (možná majorita), kteří si koupí první zesík a bedny a pustí CD. Super hraje to a to je plně uspokojující.
Pak se tím začne bavit a vylepšuje kabely, koupí lepší zesík a lepší bedny. O akustice nepřemýšlí, jen ví, že o tom ti kluci s hotovou aparaturou a mnohem větší zkušeností diskutují. Ale to se nás nováčků netýká - my řešíme přece teprve přístroje a chceme poslouchat hudbu - rokenroll nás baví ne úpravy obýváku.
No a pak najednou časem zjistíš, že železo je docela dobré, bedny taky a dál se to už tolik neposunuje, dokonce se to může i zhoršovat, protože pochopíme, že to dělá akustika. A to je teď aktuální i u mě.
Myslím, že takový průšvih to u mě není, ale už na to dozrál čas a i mé poznání, tak si teď budu hrát s tímto.
PS: taky mi hodně pomohla má otevřenost (nebát se někoho pozvat a nestydět se) a chuť zkušenějších zajít na poslech a poradit. Poslechneme, pokecáme, zkušenější poradí, míň zkušený něco zase načerpá, ...
Máš pravdu je to 1.-2. nejduležitější věc k dosažení co nejlepšího výsledku. Ale asi se najde spousta z nás mladších (možná majorita), kteří si koupí první zesík a bedny a pustí CD. Super hraje to a to je plně uspokojující.
Pak se tím začne bavit a vylepšuje kabely, koupí lepší zesík a lepší bedny. O akustice nepřemýšlí, jen ví, že o tom ti kluci s hotovou aparaturou a mnohem větší zkušeností diskutují. Ale to se nás nováčků netýká - my řešíme přece teprve přístroje a chceme poslouchat hudbu - rokenroll nás baví ne úpravy obýváku.
No a pak najednou časem zjistíš, že železo je docela dobré, bedny taky a dál se to už tolik neposunuje, dokonce se to může i zhoršovat, protože pochopíme, že to dělá akustika. A to je teď aktuální i u mě.
Myslím, že takový průšvih to u mě není, ale už na to dozrál čas a i mé poznání, tak si teď budu hrát s tímto.
PS: taky mi hodně pomohla má otevřenost (nebát se někoho pozvat a nestydět se) a chuť zkušenějších zajít na poslech a poradit. Poslechneme, pokecáme, zkušenější poradí, míň zkušený něco zase načerpá, ...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Z mé zkušenosti je akustika jednoznačně na 1. místě a až hodně daleko za ní je vše ostatní. A proč si to myslím? Protože umí zvuk ovlivnit zdaleka nejvíc. Mezi bednama za 100 tis. a za milion je jen zlomkový rozdíl ve zvuku jako mezi "běžným" obývákem a cíleně akusticky vyladěnou místností.
Je to vše o tom, že cílem hi-fi je vysoká věrnost = přenos zvuku s co nejmenším zkreslením. A zkreslení místnosti (frekvenční, fázové, časové) je o řád až řády větší než zkreslení reprobeden. Proto lze vhodnou úpravou místnosti zmenšit zkreslení o poměrově mnohem víc než třeba výměnou beden.
Je to vše o tom, že cílem hi-fi je vysoká věrnost = přenos zvuku s co nejmenším zkreslením. A zkreslení místnosti (frekvenční, fázové, časové) je o řád až řády větší než zkreslení reprobeden. Proto lze vhodnou úpravou místnosti zmenšit zkreslení o poměrově mnohem víc než třeba výměnou beden.
Jistě máš dost velkou pravdu.
Proto je obrovskou, a to bych podtrhl, výhodou, když má někdo náhodou, nebo si rovnou postaví, poslechovku v tzv. zlatém řezu.
To těch úprav není potřeba pak moc. Stačí pár "dolaďovacích" kousků a má vymalováno. Pokud naopak bude mít poslechovku 3x3x3m , tak nevím, co tam dokáže za zázraky.
Proto je obrovskou, a to bych podtrhl, výhodou, když má někdo náhodou, nebo si rovnou postaví, poslechovku v tzv. zlatém řezu.
To těch úprav není potřeba pak moc. Stačí pár "dolaďovacích" kousků a má vymalováno. Pokud naopak bude mít poslechovku 3x3x3m , tak nevím, co tam dokáže za zázraky.
Tzv. Zlatému řezu se rozměrově přibližuje většina panelákových obýváku.
Pro zajímavost: někteří výrobci reprosoustav využívají poměru Zlatého řezu při výrobě kabinetů.
Pro zajímavost: někteří výrobci reprosoustav využívají poměru Zlatého řezu při výrobě kabinetů.