Akusticka pena
Akusticka pena
Ma nekdo zkusenost s touto zvukovou izolaci? https://www.relaxin.cz/data/product/102 ... 0x7-cm.jpg
Re: Akusticka pena
Kus nařezaného černého molitanu .
Osobne skusenosti ani nie,len daná akusticka pena posobi absorbcne v oblasti stredov a vyssich frekvencii...ak hladas nieco na ukocirovanie basov ( ich obsorbciu) hladaj " basstrap" vo forme panelov alebo urcenych do rohov. Gicacoustic ( Zalan Schuster) ,Vicoustic,Sonitus Acoustics ( nisel.sk). Tie Sonitus Acoustic su vyslovene pekne,ta uprava mi najviac inponuje...rada Decosorber Elite Quad ( stredy, vysky) a Decotrap Elite( bas) - krasna povrchova uprava a ceny este v norme.Ide o chorvatsku firmu.
Naposledy upravil(a) adrian dne 28 led 2018 14:45, celkem upraveno 1 x.
Zakoupil jsem od Relaxinu toto (viz. obrázek), u mě zlepšení na výškách a v prostoru nahrávky (málo nábytku - holé stěny).
Vypadá to velmi dobře, za tu cenu dobré.
Vypadá to velmi dobře, za tu cenu dobré.
Jak řekl při našem sedánku Dr. Sýkora, na basovou složku je nutné tlumicí/částečně propustný materiál o tloušťce min 15cm . Pěkné basstrapy má ve svém portfoliu VMA, případně DIY tvorba .
Ono taky dost záleží na místnosti,mě třeba na ukocirovani basů stačily absorbery tlusté 9 cm
Dik za nazory. Uvazuji zkusit basovou past v rohu mistnosti za repro.
https://www.relaxin.cz/basova-past-bass ... p-1-grafit
https://www.relaxin.cz/basova-past-bass ... p-1-grafit
Tlumit basové frekvence akustickou pěnou znamená použít velké kusy, např 60x60cm a výška 120cm (navíc je potřeba nechat i mezeru mezi pěnou a zdí) ale kdo si tohle chce nebo může dát do poslechovky nebo do obýváku? Navíc to pohlcuje širokopásmově.
Já jsem už v půlce cesty s laděnýma rezonátorama a je to podle mě nejlepší řešení protože to řeší přesně konkrétní basové módy místnosti. Nevýhodou je, že to musí proměřit a vyrobit profík na míru (třeba člen Coffee nebo VMA) pro konkrétní místnost. Naplácat molitany do rohu místností zvládne i lajk hned a relativně levně. Bohužel i výsledek je potom takový.
Já jsem už v půlce cesty s laděnýma rezonátorama a je to podle mě nejlepší řešení protože to řeší přesně konkrétní basové módy místnosti. Nevýhodou je, že to musí proměřit a vyrobit profík na míru (třeba člen Coffee nebo VMA) pro konkrétní místnost. Naplácat molitany do rohu místností zvládne i lajk hned a relativně levně. Bohužel i výsledek je potom takový.
Aka je v tom nevyhoda? Radsej teda "univerzalny" vyrobok bez merania a dopadne to este horsie? Vsak to je uplne proti logike. Kazda miestnost je specificka.
Určitě i instalace bass trapů z akustické pěny je lepší než nechat místnost holou. Důležité je ale upozornit, že takové řešení není ideální jak se může laikům zdát na základě marketingových doporučení výrobců těch bass trapů. Nic víc a nic míň.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduché řešení v LONG PLAY audio. Jsem příjemně překvapen, jak se teď bas v poslechovce chová. Ideální pro majitele krbů. Basovou odezvu můžete korigovat v průběhu topné sezóny .
- Přílohy
-
LONG PLAY audio
To dřevo je dobrý.
Zkusím něco podobného vyrobyt v dílně. Trochu dřěvěných hranolů na to obětuji a uvidím výsledek.
Prostě UDĚLEJ SI SÁM
Chtějí za to dost.Zkusím něco podobného vyrobyt v dílně. Trochu dřěvěných hranolů na to obětuji a uvidím výsledek.
Prostě UDĚLEJ SI SÁM
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kam jsi je umístil? Byly by vhodné i na strop?