Souboj Titánů - poslechová akce

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od Renown »

to flyingbird :

ano přijeď uděláme to ! mobil a adresu máš v SZ

flyingbird
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od flyingbird »

Renown > příští týden dám do kupy vercajk a ozvu se.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

zajimave pobitevni kecy :) kdyz se vetsine libil stroj PMA, tak uz je to najednou podle BV jeho byznys akce :roll: zatim asi nejlepsi "for" z cele diskuse na slovanetu. kdyby nebyli BV a PD takovi srabi, tak mohli taky prijet se svymi referencnimi stroji a ukazat jejich kvality.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Měl bych na Vás menší prosbu. Nerad bych, aby se zde rozjela nějaká válka mezi dvěma fóry, tak se prosím zdržte komentářů na to, co píší někde jinde. I když se zde někteří vzdali členství, mají stále potřebu komentovat co se zde děje, čemuž nějak nerozumím.

Možnost účasti se měli všichni, to že toho nevyužili a teď mají přimomínky k výsledkům je jejich problém. Dále bych to už neřešil a jejich "plky" ignoroval. Po bitvě je každý generálem, že ano. Nekazte si náladu tím, že to budete zatahovat sem.

Díky.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to samoT :
Nerad bych, aby se zde rozjela nějaká válka mezi dvěma fóry, tak se prosím zdržte komentářů na to, co píší někde jinde. I když se zde někteří vzdali členství, mají stále potřebu komentovat co se zde děje, čemuž nějak nerozumím.
jsi moderátor, ne mravokárce

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Tak když už se to tak rozjelo, tak i já popíšu poznatky z testu. Podmínky pro testované zesilovače byly opravdu na hranici snesitelnosti: obrovský prostor hotelové konferenční místnosti, reproduktory, které není tak snadné rozehrát, množství posluchaču na různých místech v místnosti-rozdílné vnímání prostoru ...
Lubor to popsal celkem přesně někde nahoře, možná budu opakovat. Monobloky Cello ukázaly high endový zvuk bez znatelných vad, dokonalá kontrola od basů po výšky, tím pádem přesné podání prostoru-výborná sestava, v našich končinách referenční. Bylo velmi jednoduché potom u ostatních hledat rozdíly. Při takových testech je vždy předem nutno zdůraznit a pro některé i několikrát zopakovat, že dojmy jsou "tady a teď" a "někde jinde a jindy" to může být trochu jinak. Proto bych byl nerad aby kamarád, který chudák dotáhl ne úplně lehké NVE v cestovním kufru pěšky od nádraží až do hotelu(jsi pro mne opravdový výtěz testu!), si nechal kazit poslech posledním místem v testu(u mě byl předposlední). Za tu pořizovací cenu a s Quadraly to může při jeho klasické orientaci být docela dobré, výkon to má, elektronka pěkně zabarví do analogova... DPA předvedlo technický nezáživný zvuk bez prostoru a atmosféry, kterou předposlední NVE alespoň trochu přenesl. Federmannův zesilovač(nevěděl jsem o tom, co se kolem toho dělo předtím) byl o hodný kus lepší, v podání prostoru a atmosféry i lepší než PMA, jen hodně špatné byly basy, neprokreslené, nepevné. Celkově proto PMA, hlavně pak v kombinaci s firemním předzesilovačem, byl nejlepší. Jen bych se ještě zaměřil na fázovou charakteristiku výšších frekvencí. Mě se to zdálo trochu rozhozené, méně přesné prostorově. Zase na konec opakuju : vše v porovníní se značně dražším referenčním zařízením, v podmínkách hodně odlišných od domácích, tam to může být a taky bude vždycky trochu jinak. Tady se ale ukázalo, na co opravdu zesilovače mají. Ostatní dojmy jsme už všichni popsali. Co budeme testovat příště. Co třeba CD přehrávače?

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

souhlasím s Františkem *offtopic*
borec David, který velmi ráno nastoupil v Práglu na vlak směrem na Rožnovské kotáry spolu s "kufrem" zesíkem a pak k večeru zase šupajdy na vlak, má poklona a určitě vítěz.
A příště se už nebude testovat nic, dnes u mě byl Efi a všechny další testy kterýchkoliv kategorií muzikozvučounů jsou zbytečné - medaili jsem již přebral a je nepřenosná a trvalá. Howg.
Lachima z toho asi trefí a bude mi nabízet amarouny. *hura* Pro kluka je možná vezmu.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Takze jestli mi neco neuniklo tak vysledkem akce je konstatovani, ze ani zkresleni v radu procent neni slyset. Fajn.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

myslím, že uniklo.
rozdíly mezi zesilovači tam slyšel každý.
dokonce i pořadí (když se to zprůměruje) je vcelku jasné - a zkrátka to nedopadlo úplně tak, jak se očekávalo...
důvodů asi bude víc, ale jeden je jasný: někteří konstruktéři si myslí, že ví všechno, ale asi neví.
(například důležitost výkonu pro takové bedny jako jsou Wilsony je asi opravdu značná a kdo zaručí, že kdyby měly zesáky PMA obdobný, že by Cella nepřehrály?)

flyingbird
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od flyingbird »

Fotky z akce. Ta druhá sada měření (po explozi), kde je FFT nesouvisí s HQQF.

http://www.valachnet.cz/lvanek/hqqf

L.V.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Tak zpochybnovani rozdilu mezi zesilovaci jsem snad jeste nikde nevidel. Pouze me prekvapilo, ze zesilovac s zkreslenim v radu procent je hodnocen kladne. PMA mi uz k tomu posilal nejaky komentar, za coz mu dik, presto ze se mi to stale zda zvlastni.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ale prosím tě Donutsi. vem jiné bedny, jiné káble, postav to do jiné místnosti - a všechno může být jinak.

podle mě je v současnosti nejlepší řešení: vybuduj si doma metodou pokus/omyl systém, který tě uspokojuje a přestaň si zvát hifisty (jděte radši do knajpy).
osobní spokojenost zaručena.
:lol:

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

Tak to je super, ze akce nakonec probehla. A diky za kazdou reportaz zucastnenych.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Muze mne dat do posty nekdo kontakt na majitele te 330-tky? Diky.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To TomasT :

Tome, je to Tvůj jmenovec, ale jel dnes na dovolenou, až se vrátí, dám mu kontakt na Tebe

Odpovědět