bubuxin píše:Zvuk na kadejakých výstavách roznesiete na kopytách a tuná iba sucho konštatujete "Dojmy a zkušenosti se budou lišit, protože každý má jiné uši." ????
Co přesně, se ti nezdá na faktu, že každý jsme úplně jiný?
Fakta jsou na slovanetu. Poslechové dojmy napíše každý za sebe tady i tam.
Žádnou výstavu nekopytuju, to spíš hovoří o Tobě.
Jestli chceš zpětnou vazbu, požádej konkrétně konkrétního člena.
Když cituješ z mého příspěvku, mohl by ses zeptat mě, kdybys to uměl.
Nechce se mi s míchat do hněvu mezi bohy - souboje Titánů.
Moje subjektivní hodnocení a je vlastní pouze mě, nikomu jinému a budu mít pocit zadostiučinění, když budu s hodnocením sám a s nikým se neshodnu !!!
Přikládám audiogram 20Hz-16 kHz.
Pokles 20 decibelů na 3 k Hz.
Zkušenost s Shan 530, Phonar P4 a nyní zamilován do dvoupásem Dawsoo, s ozvučnicí ala Xavian 270 s měniči Seas Vitange W-17. Beznadějný analogový fanatik, na akci byl pouze čistý číselný zdroj.
Předně reprosoustavy Wilson Audio oživí jedině ultimátní zesilovače jako jsou monobloky Cello.
1. místo : Na prvních třech místech se umístily monobloky Cello, bohužel bez předzesilovače Cello.
2. místo : Cello
3. místo : Cello
4. místo : PMA P4 ( pan Macura jej takto označil) na předzesilovači PS Audio vynikl jeho jemný cit pro atmosféru a současně slušnou pevnost basů soustav WA.
Nová cena : 55t. za hotový zesilovač, jej učinila dosažitelným a s ovladatelnější reprosoustavou, případně elektronkovým předzesilovačem, se může stát i mou volbou.
- je podle elektrotechnika a kamaráda Kilograma, provedení signálových drátků u transformátoru.
Ale to je pro bastlíře maličkost...
5. místo : Tomův DPA330. Za 25 táců velmi dobré a kvalitní. Vzhledem k ceně a exkluzivitě pár kusů,kdo koupil - vyhrál.
Stejně jako jiné DIY zesilovače (Federman), je zesilovač majetkem Toma.
On je zhotovitel a výsledek plně odpovídá jeho erudici a vkusu.
Navíc je to velmi sympatická bytost a tak slušného a tolerantního člena si vážím.
Je to můj lektor MC HO Sumiko, za což jsem mu velmi vděčný.
Kéž i my ostatní, umíme být kombinací vědomostí a skromnosti.
6. místo : NVE 120 ten člověk mi velmi ublížil ( 38t.), Novák Václav ze Zlína je moje černá ovce a díky milosrdnému času už jeho podvod s reprosoustavami osazenými nejlevnější řadou čínských repro Monacor přebolel. Ano, elektronka před mosfetovým koncem na Čajkovském zahrála. Znám ten ten zvuk. Má své kvality, ale ... již nikdy.
Bas naznačen, bez začátku a konce. takto ne, Davidusi, milovníku varhanního čárkovaného E.
Nákupní cena z druhé ruky, 10t. je slušná a pro běžné, snadno krmitelné reprosoustavy to odvede svou práci.
Měření pana Macury a odborný komentář na Slovanetu. (čekal jsem průůůšvih a ono ne)
7. místo : DIY zesilovač od Renowna, osazený moduly pana Federmana.
Nehořel, jak sugerovali vzdělaní, nesyčel, nehuhňal, zesiloval.
Ideální tlustý drát se ziskem.
Ale kde je libozvučný gongový zvuk jazzového činelu Avishay Cohen ?
Kde je dadaftovo 3D? Jen a je zvuková stěna a to je pro mne málo.
Já mám doma olizování uší. Není cesty zpět, já rád ten 3D svět...
Kontrola basových membrán se změnila v náznak...
Což mohlo vzbudit dojem, že ubylo dunění basových módů v poslechovce-salonku hotelu.
Cena modulů : 9t., plus potřebný zbytek zesilovače, dává prostor pro mnoho komerčních osvědčených značek s komfortem obsluhy a funkcí, případně integrovaným phono modulem a k tomu plejáda vitange ikonických přístrojů z dob, kdy Hi-Fi bylo životním stylem.
Pro odborníky a lidi s chutí postavit si své, to jak věřím má svou kvalitu.
Protože pan Federman nemůže přispět vinou pozastavení členství, zkopíruji jeho mail.
Cituji :
"Přeji pěkný den,
akce si myslím byla velmi vydařená a nemáte se mi zač omlouvat, z mé strany bylo již napsáno téměř vše, měl jste možnost slyšet DPA i HQQF, dále nemá cenu již nic komentovat. Něco málo zveřejní Macura až dorazí domů.
Zveřejnění mého pozastavení je unikátní, zvyšuje to napětí klidu před bouří a mnozí zůstávají v neustálém napětí. To jaké jsou mé zesilovač e vím dobře a po včerejšku zřejmě i někteří další, bojím se, že když to mnozí napíší jak to slyšeli bude jim mnohé zazlíváno, ale to je již pro mne minulost.
Po včerejšku se jasně ukázalo, že výkon má nemalý podíl na projevu, Monoblok Cello-Encore-150 má 600W/4Ω a můj měl tak třetinu, což je již na takovou akci málo. Proto na příští akci připravím svůj můstek s obdobným výkonem jako Cello, pak to bude ještě zajímavější.
Přeji krásný zbytek víkendu.