NEW Slovenský časák o hifi/highend

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NEW Slovenský časák o hifi/highend

Příspěvek od MB »

Acon píše:MB
čo takto prispieť z opačného konca. Čo tam je, všetci vieme. Čo by si si tam rád prečítal napr. Ty. Ak Ti to teraz robí problém, skús počkať kým vychladneš. Dve vlákna o kritike, ktoré v konečnom dôsledku skončia rovnako... to som si mohol zahryznúť do jazyka (alebo klávesnice) miesto zakladanie rovnakej témy. Sorry.

citaj moje pripomienky znovu, jasne tam pisem co mi tam hlavne chyba, grafy, testy, duely a kvalitny pisatelia, pretoze ine reklamne platky su zadarmo, ale ked inak nedas - urcite by bodol test iPodu a kavovaru od Philips (sorry dadaft, tentoktat to fakt nie je proti tvojim masinkam)...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Někdo evidentně nechápe sousloví konstruktivní kritika. Ta spočívá v tom, že kritik současně nabízí své řešení. MB žádné nenabízí.

Pánové, a kdo z vás umí číst zvuk z grafů a tabulek?

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

merhaut píše:Někdo evidentně nechápe sousloví konstruktivní kritika. Ta spočívá v tom, že kritik současně nabízí své řešení. MB žádné nenabízí.

Pánové, a kdo z vás umí číst zvuk z grafů a tabulek?
Nie nechapem to a dakujem ti ze si ma na to upozornil....

PS-slovo konstruktivne v mojom prispevku je v uvodzovkach...

turbulent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbulent »

prve ohlasy uz su , tak vas to asi zaujima, podme pekne poporiadku.
to Acon :
dakujem za podnety, k niektorym sa mozem vyjadrit uz teraz.
reklama je a bude, zije z nej kazdy jeden casopis, inak to nejde. to nemusim vysvetlovat ale asi casto budem musiet :) nevadi
taliansko,pekna krajina, ale v dalsich cislach sa chceme zamerat na slovenskych a ceskych vyrobcov, radsej budeme pisat o domacej scene, predstavime tuzemskych vyrobcov hifi techniky ako zahranicnych, ma to vsak jednu podmienku - musia chciet. ( dufam, ze to nebude problem )
akustika je tema na cely zivot, cierna veda (citát), chceme menej skusenym predostriet aspon zaklady, tu vidim velku moznost uplatnit vase posrehy a nazory, co uverejnit, comu sa venovat v dalsich cislach .
Peter je svet sam o sebe, je mlady, bavi ho to a ma velke moznosti pocuvat, porovnavat, hodnotit, som rad, ze je v teame. ma svoj prejav, ktorym sa lisi od ostatnych redaktorov a dufam, ze to tak ostane. ak vydrzi, casom rozsiri pole svojich priaznivcov, o tom nepochybujem.
no a tie MP3, neviem , zajtra to preberieme a dam vediet, napad je to zaujimavy, aj ked asi tazko realizovatelny, v kazdom pripade sa k nemu vratim.

to boxer:
spolupraca uz bola nadviazana a dufam , ze sa bude rozsirovat. nie vsetky znacky su zastupene aj u nas.
samozrejme nazory a postrehy, ktore nas mozu posunut dopredu...
vlastni niekto z vas skvost stary 30 rokov? milnik hifi ? sem s nim ...

to MB:
fu , neviem co s tebou, n.....l ta Andrej, no stalo sa, obavam sa , ze nech sem napisem cokolvek , zameties to pod stol.
raz to s tebou skusim, uvidime...
takze:
som v poradi len druhy redaktorko, jeden z nas nebol...
nechces viac citat nas casopis, ok akceptujem tvoj nazor , necitaj. su casopisy s dlhhorocou tradiciou, kvalitnejsim obsahom, nech sa paci...
1. nie su odpisane, on sa tak vyjadruje neustale, je to tak. obcas mu nerozumiem, hladam v slovniku cudzie slova, no a co.
2. ano, mame.
3. tabulku cokolady nam vytklo niekolko citatelov, avsak viac bolo takych, ktorym sa pacila. ukecaj admina, nech urobi anketu ano /nie, sam som zvedavy...
4. grafy merania, toto bude asi najdiskutovanejsia tema. ak by sme aj zacali merat, neuspokojime nikoho. jednemu by vadila miestnost kde meriame, druhemu pristroje , tretiemu metodika atd. atd. a dovolim si tvrdit, ze 95% ciatatelov by aj tak nevedelo, o co ide. Clanok moze byt len prijemnou inspiraciou, impulzom k tomu, aby si si isiel nieco niekam vypocut a urobit si vlastny nazor. Neverim , ze si niekto na zaklade nejakeho clanku a grafov uteka kupit zosilovac ...
5. duely budu, pravdepodobne zaciatkom buduceho roku.
6. nejako to nevidim
7. usher je kapitola sama o sebe, diskuzia k nim prebehla na nasej domacej stranke, neviem ci sa znovu opakovat, asi nie.
8. nekupil, veru nekupil, asi ma lepsie :), detsky , snobsky vsetko jedno, mal byt kresleny vtip, nie je.
Vidim, ze Andrej ti pekne lezi v zaludku, nic s tym neurobim.
Nasadli sme na bicykel a ucime sa bicyklovat, nietko nas podrzi, niekto nas vopred odsudi k neuspechu. Je to prve cislo, nech je ake chce, je nase a tesime sa na druhe.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

turbulent píše: to MB:
fu , neviem co s tebou, n.....l ta Andrej, no stalo sa, obavam sa , ze nech sem napisem cokolvek , zameties to pod stol.
raz to s tebou skusim, uvidime...
takze:
som v poradi len druhy redaktorko, jeden z nas nebol...
nechces viac citat nas casopis, ok akceptujem tvoj nazor , necitaj. su casopisy s dlhhorocou tradiciou, kvalitnejsim obsahom, nech sa paci...
1. nie su odpisane, on sa tak vyjadruje neustale, je to tak. obcas mu nerozumiem, hladam v slovniku cudzie slova, no a co.
2. ano, mame.
3. tabulku cokolady nam vytklo niekolko citatelov, avsak viac bolo takych, ktorym sa pacila. ukecaj admina, nech urobi anketu ano /nie, sam som zvedavy...
4. grafy merania, toto bude asi najdiskutovanejsia tema. ak by sme aj zacali merat, neuspokojime nikoho. jednemu by vadila miestnost kde meriame, druhemu pristroje , tretiemu metodika atd. atd. a dovolim si tvrdit, ze 95% ciatatelov by aj tak nevedelo, o co ide. Clanok moze byt len prijemnou inspiraciou, impulzom k tomu, aby si si isiel nieco niekam vypocut a urobit si vlastny nazor. Neverim , ze si niekto na zaklade nejakeho clanku a grafov uteka kupit zosilovac ...
5. duely budu, pravdepodobne zaciatkom buduceho roku.
6. nejako to nevidim
7. usher je kapitola sama o sebe, diskuzia k nim prebehla na nasej domacej stranke, neviem ci sa znovu opakovat, asi nie.
8. nekupil, veru nekupil, asi ma lepsie :), detsky , snobsky vsetko jedno, mal byt kresleny vtip, nie je.
Vidim, ze Andrej ti pekne lezi v zaludku, nic s tym neurobim.
Nasadli sme na bicykel a ucime sa bicyklovat, nietko nas podrzi, niekto nas vopred odsudi k neuspechu. Je to prve cislo, nech je ake chce, je nase a tesime sa na druhe.
Nezametiem, dakujem za odpoved.

1. OK, ale tu sa vyjadroval trosku ubohejsie, keby si zachoval slovnik aj ako alfagolem, tak nemam vyhrady
2. Tomu fakt rozumiem, iba ak na ucte casopisu pribudlo naozaj vela vela nul
3. Admina ukecavat nebudem, to je vasa vec, viete vsak, ze nie kazdemu to pride spravne
4. Ani ja tomu neverim, ale nieco to napovie
5. Konecne nejake pozitiva!!!
6. To som radsej zmazal *headbang*
7. Vas web necitam, tak sem s tym
8. Chapem...ale mohol si odpustit ten citovy natlak *fnuk*

Ano, lezi. Za taketo chovanie sa na ceskom fore, kde uraza cechov prvou vetou a slovakov druhou? A to je sefredaktor highend magazinu, ktory nam chce predavat?

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

turbulent píše: vlastni niekto z vas skvost stary 30 rokov? milnik hifi ? sem s nim ...
Spomínal som Vám akciu v brne, ktorá bude tento víkend. Nedelný program zahŕňa old bedne. Síce nie 30r. ale prezentácia TOP modelov rôznych značiek naozaj môže byť cesta k HighEndu pre množstvo vyznavačov skvelej reprodukcie, ktorých rodinný rozpočet nezvládne cenu new.
Budú tam aktívne Qadral Titan MkV,
možno aj Dynaudio Conseqence MKII, alebo JBL 4345. Všetko sú to pecky, posledné z nich dokonca spňlňajú aj vekovú podmienku cca 30r. a mňa len mrzí, že v nedelu mám iné povinnosti. No rád by som si napr. v HE o nich čo-to prečítal v sekcii "jazdenky"

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Acon - na BP nebudou aktiv Quadral. Ty jsou zřejmě již prodané, anoncované jsou Quadral Titan Mk IV (pasiv).

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Aha, sorry, nevšimol som si. No ešte lepšie. MkIV sú ešte staršie a o to ide.

turbulent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbulent »

JBL 4343 budu v ramci rubriky Retro predstavene v januarovom cisle.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

turbulent píše:JBL 4343 budu v ramci rubriky Retro predstavene v januarovom cisle.
Mohli by ste osloviť majiteľa tých 4345 a spojiť to dokopy. Sú v BA.

ozzy8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozzy8 »

V HE by som si rád prečítal predstavenie jednotlivých redaktorov, ich hifi zostavy (aby som si vedel predstaviť, čo ich dokáže ohúriť a čo nie), prípadne ich pohľad-filozofiu na reprodukovanie hudby.
K meraniam a grafom: V prvom rade, ak by sa objavovali v tomto časopise, tak by možno neuškodilo na nejakom konkrétnom príklade (repro resp. zosilňovač)
vysvetliť, čo ktorý graf znamená, čo si treba všímať na jednotlivých krivkách, čo je podstatné a čo nie, čo má vplyv na zvuk a čo nie.....atď.
Inak to nemá veľký význam, ak časopis má čítať širší okruh čitateľov, ktorím jednotlivé merania nič nehovoria.
Mne osobne vadia platené reklamné profily, toto bolo už aj vo Watt-e.
A ešte mi vadilo niekoľko technických a gramatických chýb.
Niektorí redaktori z Watt-u pracujú aj v novom HE, možno by mladší členovia fóra privítali možnosť prečítať si ich staršie zaujímavé príspevky. Mňa vtedy veľmi bavilo čítať rubriku "Tipy a triky" ako čo vylepšiť ( ako si vylepšiť gramofón, akustiku ). Možno by šlo tieto zaujímavé príspevky inovovať a opäť uverejniť.

Odpovědět