Home Cinema Praha 2010

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Home Cinema Praha 2010

Příspěvek od Pytel »

Nevím jestli to sem patří, ale byl jsem se dnes podívat -- škoda 100,- Kč. Pár DK, ale zvuk hrůza, jediné co mě padlo do očí a dalo se poslouchat tak sestava Denon k 100 výročí firmy, krásný gramec DP-A100, nádhera trochu podoba meho DP-59L, ale samozřejmě nové rameno. Ani výběr Blue R. skoro žádný, pouze pár LP a CD japan u p.Kaliny. U stánku AQ, mě zaujali sitové konektory f. TTAF, hezké, kvalitní provedení a nádherné provedení mini komponentů Pro-Jet.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Home Cinema Praha 2010

Příspěvek od lachim »

h-c 2010 pro mě zůstane...
nejhorší zvuk sterea co jsem asi v životě slyšel.
aneb... jak zesměšnit představení vlajkového modelu firmy
kef reference 207.2 + myryad (amp+preamp+cdp)
tak špatně nechat hrát bedny za 550.000 kč a ještě k tomu to vystavovat!
HRŮZA. už ani slovo MASAKR nestačí.

lepší zvuk předvedly i malé aq na pro-ject. fakt.
tohle je možné asi jen v praze.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

"vlajkový model" :lol: . Bude hůř.
Pavel Macura Audio

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pma

Pavle, bež si tu HRŮZU poslechnout. schválně... !
207.2 předváděli např.v Mnichově 2009,10. V expozici kef jako referenční domácí kino.
A to byl vážně zážitek! Naprostý opak pražšké prezentace.
Pak napiš.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Já tam byl pracovně včera před Santanou, výročního Denona vezmeme do Recalu do Zlína, jinak mě zaujaly ty "portugalské" akustické panely u Basysu, taky v Recalu vyzkoušíme. Jinak tam nebylo nic nového, co by zaujalo, něco i trochu zvráceně pobavilo (předražený americký multiroom bez hdmi, s distribucí audio i video signálu analogově, umí ale stahovat rolety...).
Výstavy už jen jako setkávačky a kukendo, poslech vyloučen...

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

Pro mě to bylo příjemně strávené deštivé sobotní odpoledne. O Hi-Fi to sice moc není, ale o to na téhle výstavě nejde ani podle jejího názvu.

Znovu jsem si vyzkoušel 3D brýle (Sharp), abych se znovu přesvědčil, že to je sice zajímavé, ale já zůstanu radši u 2D obrazu.

Zajímavější, než 3D obraz, mi přišlo křeslo pro domácí kino D-BOX (http://www.d-box.cz/). Milovníkům akčních a katastrofických filmů to přináší úplně nový zážitek. Já ale, jako příznivec trochu jiných filmových žánrů, zůstanu radši u klasického křesla.

Poslechl jsem si i dvoje sluchátka. Nejdříve Beyerdynamic T1 se zesilovačem Beyerdynamic A1. Pro mě to byla vzhledem k ceně sestavy (cca 50 tis. Kč) hrůza. Pak jsem si poslechl sluchátka Ultrasone Edition 8 Limited se zesilovačem SPL Phonitor za celkovou cenu cca 70 tis. Kč. To už bylo mnohem lepší. Jenom mi u těch poměrně malých a lehkých sluchátek vadil velký přítlak na uši, takže bych to dlouho na hlavě nesnesl. Ale zvuk byl pěkný. Měl jsem k němu sice pár výhrad (možná mi vadila uzavřená konstrukce, na kterou nejsem zvyklý), ale za poslech rozhodně stojí. Poslech těchto dvou sluchátek byl pro mě zajímavý a usvědčil mě v tom, že jsem nákupem své sluchátkové sestavy STAX (za cca 35 tis. Kč) rozhodně chybu neudělal.

Nejvíce času (téměř hodinu) jsem strávil poslechem úplně nových reproduktorových soustav MartinLogan Ethos (http://www.martinlogan.com/ethos/index.php) s komponenty značky Linn. Při vyšších hlasitostech to sice v místě poslechu trochu dunělo, ale to bych přisoudil umístění a poslechovému prostoru. Stačilo si totiž stoupnout na jiné místo a už to bylo lepší. Při poslechu jsem si pak snížil hlasitost a pustil jsem si tam hudbu z několika různých žánrů a vše se mi líbilo. Tenhle zvuk mi prostě sedí. Vyzkoušel jsem si i ovládání systému přes Apple iPad, což bylo rozhodně zajímavé. Já jsem ale v tomto směru trochu konzervativní a mám radši klasiká CD. Věřím ale, že někomu tohle ovládání bude plně vyhovovat.

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

Poslechově mě zaujaly i reprosoustavy Cabasse Pacific 3 SA s komponenty Marantz, reprosoustavy B&W Diamnod 803 s komponenty Denon 100th Anniversary a také soustavy JBL LS80 s komponenty Harman Kardon.

Obraz se mi líbil např. u projektoru Epson a televizí Loewe.

Vzhledově pěkné byly i malé reprosoustavy Pro-Ject společně s komponenty stejné značky.

A tento den jsem pak završil návštěvou kina. Byl jsem na filmu Machete (http://www.csfd.cz/film/257725-machete/) a mě se to líbilo. Je to drsné, hodně krvavé, ale zároveň vtipné. Takže já to mohu doporučit.

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

Homer: Beyerdynamic T1 na mě taky na žádné výstavě nezapůsobily, podle mě za to může ta jejich sestava, A1 byl dělán pro ty staré modely, nové asi mají jiné požadavky. I další lidi si na to stěžovaly. Jinak ta sestava SPL Audiotr/Phonitor s Vincentem byla oproti sestavě Basysu výrazně lepší(zkoušel jsem se svýma JH 13).
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

Bína: Jsem rád, že to někdo slyšel podobně jako já. Ty sluchátka JH13 vypadají zajímavě. Ještě jsem se s nimi ale nesetkal.

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

Tak JH 13 má u nás asi jen pár lidí, ale musím říct že stojí za každej dolar co jsem za ně zaplatil.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

lubos karban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos karban »

Zdravím ,prosím všechny kdo byl na výstavě a náhodou zahlídl na plátně kde bylo promítáno vystoupení skupiny??první tři protagonisté byli celý v modrém a hlavně šlo o hraní na spoustu všelijakého krouceného potrubí jako bicí,a také jsem tam zahlédl zpěvačku,neví někdo název tohoto seskupení a také kde bych mohl toto DVD sehnat.díky moc za pomoc.Luboš

lubos karban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos karban »

Díky moc.zdraví Luboš

Odpovědět