Brněnský podzim 2008
Re: Brněnský podzim 2008
Dzyan-Já je slyšel.Zajeď si je ale poslechnout.Stojí to za to.Patří do top kategorie.Nějaké sdělení přes internet není to nejlepší řešení.
Kolikrát jsi byl na Brněnském podzimu, že tu předkládáš takovéto nesmysly o hraní opravdo, ale opravdu HODNĚ nahlas? Nebo je to jen klasické "jedna paní povídala", jak píše Pasul, že lidé radši tlachaj na internetu,ale někam vyrazit na akci-to se moc nenosí? Spíš bych to viděl tak.dadaft píše:myslím, že dost lidí na Brněnském podzimu odrazuje to, co se o něm všeobecně ví: že to bude hrát opravdo, ale opravdu HODNĚ nahlas...
Jelikož jsem já zas třeba nikdy nebyl na rožnovském setkání, co kdybych tu začal psát bludy o tom, že tam moc lidí nejezdí, protože je odrazuje to, co se o něm všeobecně ví: že to bude hrát opravdo, ale opravdu HODNĚ potichu ... Vyšlo by to myslím na stejno.
kristova noho, co to je za rádoby kritika? o Brněnském podzimu se to prostě ví.
není to akce pro každého, a to je dobře. má svůj styl...
mafo22 píše:tak realne zahranu trubku som este nepocul ako od bv, sposobene to mohlo byt extremnou hlasitostou, da sa povedat ze koncertna ziadne bedne nehrali tak hlasno.
a další...mafo22 píše:a ohucany z celeho dna...
není to akce pro každého, a to je dobře. má svůj styl...
Shrňme si fakta: Acon Divus umí podle výrobce trvale akustický tlak 114dB/1m,( já spočítal podle výkonu vestavěných zesilovačů 120+120+300W/8ohmů a citlivosti použitých měničů méně-cca.110dB) ale i to by nemělo každopádně být méně než dokáže projekt Aragorn a zejména Quadral Titan s poněkud méně výkonově zatížitelným střeďáčkem, s tam používanýma zesilovačema. Bedna není malá, má 12“ basák ve 130 litrech, má dost velký střeďák, tedy není důvod, aby neměla umět hrát i nahlas, navíc je zjevně jejich výrobce nekoncipoval do malých místností, tam patří menší Acon Arcus. Na druhou stranu nejsou určené na ozvučování kinosálu, v čemž jsou na tom ale stejně jako ty ostatní budky, krom obludných JBL. Každopádně si jejich majitel měl ohlídat, aby se nehrálo přes jejich limit, ale chápu, že „hladový“ prostot sálu se 100 hlaholícíma lidma provokoval k otočení volume řádně doprava. Každopádně mě tento případ jen utvrdil v mém přesvědčení, že tahat na takovouhle akci běžné hifi bedny je kravina, i když byla pro „vystavovatele“ účast gratis. Navíc Pasul z jeho pohledu ohodnotil zvuk stejně „pozitivně“ jako na HIGH-END Praha, kde se hraje také v kompromisních podmínkách, přesto značně bližších reálnému použití a v podobné hlasitosti a navíc tam lidi nechodí mlít pantem, (to si odbudou na chodbě) a přijdou tam i jiní lidi než lezou na int. kecárny.587sk píše:Podľa mňa ACONY jednoducho nemali dostatočný výkon na takú miestnosť
a možno hrali v aj v limitácii.
Noble Audio - výroba a prodej
V Brně bylo z hlediska hlasitosti a akustiky mnohem příjemněji než než na výstavách typu High-end Praha. Nemluvě o kvalitě reprodukce ... V tomto problém opravdu není. Pro mne osobně byla návštěva Brněnského podzimu přínosnější než všechny předchozí hifi výstavy.
O snesitelné hlasitosti vypovídá i skutečnost, že Velký Bobo tam část produkce v klidu prospal .
O snesitelné hlasitosti vypovídá i skutečnost, že Velký Bobo tam část produkce v klidu prospal .
no, já tam nebyl, ale zjevně má o tom, co je hodně hlasitá reprodukce každý jinou představu. znám sebe: do hodiny bych z toho šílel...
nechci rýpat, ale nesvědčí to o něčem úplně jiném?Křeček píše:O snesitelné hlasitosti vypovídá i skutečnost, že Velký Bobo tam část produkce v klidu prospal .
To Hlava
Pasula a jeho svérázné názory a vystupování všichni známe, to neřeš. Ohledně něj mě zajímá už jen eventuelní soud po poslechu mých beden v rozumných podmínkách, jinak nic.(on se totiž nebojí vyjevit svůj opravdový názor, a už hlavně v poslední době měl možnost ledacos slyšet.)
Mě osobně už od prvního pořádání Brněnského podzimu na této akci odrazuje to, že je poslechový prostor OUT od běžných poslechových prostor, poslouchá se tam domácí hifi věci a musí se tam hrát těsně před limitací. Navíc není možno oddělit kecající od těch co si chtějí něco v klidu poslechnout. Pozor, to je můj nekompromisní pohled, ne snaha o kritiku pořadatelů.
Pasula a jeho svérázné názory a vystupování všichni známe, to neřeš. Ohledně něj mě zajímá už jen eventuelní soud po poslechu mých beden v rozumných podmínkách, jinak nic.(on se totiž nebojí vyjevit svůj opravdový názor, a už hlavně v poslední době měl možnost ledacos slyšet.)
Mě osobně už od prvního pořádání Brněnského podzimu na této akci odrazuje to, že je poslechový prostor OUT od běžných poslechových prostor, poslouchá se tam domácí hifi věci a musí se tam hrát těsně před limitací. Navíc není možno oddělit kecající od těch co si chtějí něco v klidu poslechnout. Pozor, to je můj nekompromisní pohled, ne snaha o kritiku pořadatelů.
Noble Audio - výroba a prodej
NA: přestaň už konečně hodnotit to, kde jsi nebyl. Můžeš si shrnovat názory jiných a dělat pro sebe obrázky, ale necpi taková shrnutí cizích názorů ostatním. Stejně nevíš, protože jsi tam nebyl. Já taky nebudu spekulovat, jak ti to doma hraje a to ani podle milionu hodnocení ostatních. Nemusíš tu obhajovat, že tvoje rozhodnutí předvádět tam a ne tady bylo to správné, to je přece čistě tvoje věc.
Uf.Tady se to nějak hrotí.Ale zcela zbytečně.Prostě jsem jen napsal svůj názor na "Proč do Brna lidé ze zdejšího fóra vůbec nejeli".Samozřejmě někteří asi ano,ale nic moc.A nepsal jsem to nijak svérázně.Jen můj názor na věc.
Já už zvuk v Brně nehodnotím.Evidentně jsem byl na jiné akci,než zbytek světa.
Křeček-Hele proč tady píšeš názor na zvuk v Brně zcela odlišný než jsi tvrdil přímo v Brně?Nebo jde o jiného Křečka?Nechápu.
dadfte-Teda u tebe chápu,že jsi omezen a nemáš to jednoduché.I pochopím tvůj názor na věc ohledně hlasitosti(Ovšem je to nesmysl.Na to je třeba ta zkušenost.Snad příště.Můžu garantovat,že je to daelko jednodušší než do Rožnova.)Ovšem ta narážka na Boba byla trochu moc.To nebylo vhodné si myslím...
N.A.-Určitě ano.Nikomu nebudu mazat med kolem huby.To ani náhodou.Napíšu přesně to,jak to cítím.Opravdu jsem tento rok objel spousty aparátů a dost akcí včetně tří výstav.Už jen ten Mnichov chybí a to jsem prosral z pracovního důvodu.
Tady jsem chtěl ještě něco napsat,ale nestojí mi to za to.A nemá to nic společného s tebou N.A.Prostě s některými závěry já nemůžu souhlasit.Ostatní evidentně ano.
Já už zvuk v Brně nehodnotím.Evidentně jsem byl na jiné akci,než zbytek světa.
Křeček-Hele proč tady píšeš názor na zvuk v Brně zcela odlišný než jsi tvrdil přímo v Brně?Nebo jde o jiného Křečka?Nechápu.
dadfte-Teda u tebe chápu,že jsi omezen a nemáš to jednoduché.I pochopím tvůj názor na věc ohledně hlasitosti(Ovšem je to nesmysl.Na to je třeba ta zkušenost.Snad příště.Můžu garantovat,že je to daelko jednodušší než do Rožnova.)Ovšem ta narážka na Boba byla trochu moc.To nebylo vhodné si myslím...
N.A.-Určitě ano.Nikomu nebudu mazat med kolem huby.To ani náhodou.Napíšu přesně to,jak to cítím.Opravdu jsem tento rok objel spousty aparátů a dost akcí včetně tří výstav.Už jen ten Mnichov chybí a to jsem prosral z pracovního důvodu.
Tady jsem chtěl ještě něco napsat,ale nestojí mi to za to.A nemá to nic společného s tebou N.A.Prostě s některými závěry já nemůžu souhlasit.Ostatní evidentně ano.
ale pasule, nejde o život. velký prostor potřebuje větší výkon. fajn. já preferuju tichý poslech hlavně kvůli tomu, jaké mám doma podmínky. a taky nejsem, jako většina hifistů (mi někdy připadá), superman. já nepoznám během pěti vteřin, jestli je to dobré nebo ne. potřebuju nerušeně naslouchat delší dobu, abych si byl schopen udělat představu a názor. to, že se tam neustále někdo nahlas vybavoval, na což si mnozí stěžovali, a což mi vadilo třeba i v rožnově, by mě sralo nehorázně. pro mě by to byl nesmyslně ztracený čas. stejně jako jít do divadla, kde by byl v hledišti výčep... (ani se nedivím Aconovi, že mlčí - asi by musel řvát)
narážka na Boba byla jednak vtip, laskavý proti tomu, jak se on kdysi vyjadřoval na mou adresu, druhak já Boba moc nemusím - obdivuju vysoce teoreticky vzdělané praktiky s obrazotvorností, schopností smysluplné zkratky a rétorickými dovedmostmi. k tomu Bobovi hodně chybí..
narážka na Boba byla jednak vtip, laskavý proti tomu, jak se on kdysi vyjadřoval na mou adresu, druhak já Boba moc nemusím - obdivuju vysoce teoreticky vzdělané praktiky s obrazotvorností, schopností smysluplné zkratky a rétorickými dovedmostmi. k tomu Bobovi hodně chybí..
dadaft
to asi poznámé každý iného Boba. Je to uplne normálny borec ochotný čokolvek rozumné prediskutovať, kdežto s tebou a tvojimi, častokrát pochybnými objavmi je to ťažké aj pre obyčajného pozemšťana.
to asi poznámé každý iného Boba. Je to uplne normálny borec ochotný čokolvek rozumné prediskutovať, kdežto s tebou a tvojimi, častokrát pochybnými objavmi je to ťažké aj pre obyčajného pozemšťana.
Článek o BP http://www.music-pioneer.net/index.php? ... &Itemid=44
Bohužel jen o neděli v sobotu by ten metal byl lepší.
Bohužel jen o neděli v sobotu by ten metal byl lepší.
Teď nechápu, vždyť já zde vůbec kvalitu zvuku jednotlivých aparatur na BP nehodnotím . Pouze píšu, že hlasitost reprodukce tam po většinu času nebyla nijak brutální. Když jsme spolu v Brně mluvili (já byl ten hubený prcek, který si Tě spletl s Kubou4...), měl jsme silné výhrady k právě hrajícímu aparátu, ale ne k hlasitosti. Nemluvil jsi v Brně náhodou i s panem Křečkem (známý prodejce jedné hifiznačky)?pasul píše:... Křeček-Hele proč tady píšeš názor na zvuk v Brně zcela odlišný než jsi tvrdil přímo v Brně?Nebo jde o jiného Křečka?Nechápu. ...
Než mi zase někdo začne něco podsouvat, to nahoře nebyla žádná narážka na pana Sýkoru (Velký Bobo), kterého si převelice vážím!!!
Mik3cuk
skutočne vtipné čítanie, tak nejak som vydržal až do konca. Ten pán čo to písal, ako skúsený recenzista určite vie, že jeho "Heco Vista" by v kinosále zadupali Titany do zeme. A tá čistota, no jeho integráč bude oproti Srollovi na míle vpredu, ako vypraný v Perwole.
skutočne vtipné čítanie, tak nejak som vydržal až do konca. Ten pán čo to písal, ako skúsený recenzista určite vie, že jeho "Heco Vista" by v kinosále zadupali Titany do zeme. A tá čistota, no jeho integráč bude oproti Srollovi na míle vpredu, ako vypraný v Perwole.
Audionet, pane recenzente, Audionet...vrcholné řady Audiotec
Jo je to celkem úsměvný článeček. Ale když už ho opravuješ Audiotec -> Audionet tak jeho bedny jsou Heco Victa a ne Vista
A o tom jak by na BP v tom kině zahrály není třeba pochybovat
link HECO Victa
A o tom jak by na BP v tom kině zahrály není třeba pochybovat
link HECO Victa