Audio Video Show Praha 2022
Re: Audio Video Show Praha 2022
jkb4: Určitě zajímavé podněty a díky za ně, nicméně celkově se přikláním jednoznačně k pohledu FS. Jako zákazník jsem vždy vnímal především zvuk. Když nezaujal, nebylo o čem a šel jsem dál. Šel bych dál, kdyby byla prezentace sebelepší. Samozřejmě jsou tam určité průsečíky v podobě designu produktů, úrovně propagačních materiálů, atmosféry v místnosti atd., které tě v expozici udrží, pokud zaujmou. Primární byl pro mě ale vždycky zvuk. Když mě zaujal, zajímala mě cena toho, co mě zaujalo a pokud i ta přesvědčila, začal jsem teprve naplno vnímat prostředí a třeba se měl i zájem ptát. Obecně se lidi stydí ptát, což je ale na výstavě audia, kde vše hraje dost nahlas, docela logické. Tam pak dostává za uši i ta zmíněná forma komunikace. Můžeš buď hlasitě šeptat někde bokem, nebo budeš řvát a začneš tím rušit lidi, kteří tam sedí, aby poslouchali. Najít nějakou rovnováhu, je zatraceně složité. To není výmluva, ale fakt, podpořený osobním zkušeností. Příklad: Je ticho, probíhá verbálně perfektní prezentace a ty vstoupíš do místnosti uprostřed ní. Počkal bys na její dokončení? Chtěl bys ji zažít znovu a pěkně od začátku? Za zády se skupinou migrujících lidí, které zajímá něco jiného, než tebe? Jak píšeš, že i forma komunikace by měla být na úrovni, tak s tím se samozřejmě nedá než souhlasit. Jenže tady už se bavíme o privátní akci pro vybranou skupinu hifistů, kde je na všechno čas a ne o masivní výstavu, kde se protočí 3 000 potenciálních zákazníků.
Nadral reprosoustavy
Podle mě, ta verbální prezentace, kdy nehraje hudba, musí bejt krátká a vyvolat zvědavost.Procházející se zastavěj a počkaj si, co přijde.
A pak musí přijít pecka, hudebně, ale hlavně zvukově.
NAHLAS a ve vysoký kvalitě.
Pak i chronickej procházeč ustrne v pohybu, případně si sedne a poslouchá.
Ti sedící už vědí, že se vyplatí neodejít, chvilku si počkat.Rádi si poslechnou nějaký krátký představení (i takový, který už třeba slyšeli).
Opačnej extrém je, že vejdu do expozice, hraje hudba která je mi příjemná, vystavený věci vypadaj zajímavě, posadím se, ale tím to končí.Vystavovatel (nebo někdo, kdo to tam jen hlídá) na mě nijak nereaguje, nebo si vesele povídá se svým kolegou, či dobrým známým.Případně se tam ještě navzájem fotěj před aparátem, a jakože poslouchaj.
Tenhle způsob ignorace není mě, jako běžnýmu návštěvníkovi nijak příjemnej.Takže se zvedám a odcházím.ale hlavně okamžitě zapomínám název vystavovatele.
Kecám...na ty hlučný fotící se Poláky se zapomenout nedá.Ani na ty rádoby highendový reprobedny z překližky, s podivným tvarem, ani na ty obrovský elektronkový lampy vévodící expozici.
Taky je trochu divný, když vystavovatel vysvětluje co, že to tam všechno má za úžasnou techniku, kolik kanálů je schopen zesilovač nakrmit a kolik kanálů je schopen procesor nasimulovat.
Všechno to ochotně předvede, přepíná mezi jednotlivými režimy, stereo, více kanál, ještě více kanál a ještě více.Bez subwooferů a i s nimi.
Membrány lítaj jak šílený, ale ať se snažím sebe víc, pořád mi připadá, že to moc dobře nehraje.Zkusím změnit poslechovou pozici, ne, nepomáhá.Aha, už vím, nějak to nehraje vejšky.
Je to všechno na efekt, stojí to pro mě neskutečný peníze, ale dobrej zvuk z toho neleze.A jmenuje se to Devialet.
A pak musí přijít pecka, hudebně, ale hlavně zvukově.
NAHLAS a ve vysoký kvalitě.
Pak i chronickej procházeč ustrne v pohybu, případně si sedne a poslouchá.
Ti sedící už vědí, že se vyplatí neodejít, chvilku si počkat.Rádi si poslechnou nějaký krátký představení (i takový, který už třeba slyšeli).
Opačnej extrém je, že vejdu do expozice, hraje hudba která je mi příjemná, vystavený věci vypadaj zajímavě, posadím se, ale tím to končí.Vystavovatel (nebo někdo, kdo to tam jen hlídá) na mě nijak nereaguje, nebo si vesele povídá se svým kolegou, či dobrým známým.Případně se tam ještě navzájem fotěj před aparátem, a jakože poslouchaj.
Tenhle způsob ignorace není mě, jako běžnýmu návštěvníkovi nijak příjemnej.Takže se zvedám a odcházím.ale hlavně okamžitě zapomínám název vystavovatele.
Kecám...na ty hlučný fotící se Poláky se zapomenout nedá.Ani na ty rádoby highendový reprobedny z překližky, s podivným tvarem, ani na ty obrovský elektronkový lampy vévodící expozici.
Taky je trochu divný, když vystavovatel vysvětluje co, že to tam všechno má za úžasnou techniku, kolik kanálů je schopen zesilovač nakrmit a kolik kanálů je schopen procesor nasimulovat.
Všechno to ochotně předvede, přepíná mezi jednotlivými režimy, stereo, více kanál, ještě více kanál a ještě více.Bez subwooferů a i s nimi.
Membrány lítaj jak šílený, ale ať se snažím sebe víc, pořád mi připadá, že to moc dobře nehraje.Zkusím změnit poslechovou pozici, ne, nepomáhá.Aha, už vím, nějak to nehraje vejšky.
Je to všechno na efekt, stojí to pro mě neskutečný peníze, ale dobrej zvuk z toho neleze.A jmenuje se to Devialet.
kabelguru.cz
A ještě něco málo k tomu, o čem ve vedlejším vlákně píše Kychtax.
Letošní expozice firmy Elfton byla pro mě a pro Kocmeistera zklamáním.Čekali jsme perfektní zvuk, tak jak to bylo zvykem v minulejch ročnících, ale něco bylo tentokrát jinak.Jako, hrálo to dobře, ale čekali jsme víc.Pěkný reprosoustavy se zajímavejma měničema (oválný středy), pěknej, velkej lampovej zesilovač.
A to byl pro naše uši ten problém.Hodně basů, výborný středy a bez vejšek.Jen takovej náznak, spíš šustění.
Opravdu tahle expozice vyhrála druhý místo u návštěvníků ?
Jako čím ?
Mám takovou teorii, že na průměrnýho hifistu působí magicky teplo lamp.Prostě, jak většina lidí uvidí nádhernej velkej elektronkovej zesilovač v expozici, automaticky tomu přisuzuje, že zvuk je perfektní.
Taky je asi lidem příjemný, když se zdůrazní, že firma je česká, bez zahraničního kapitálu.
A pak ty gramofony.Lidi to maj prostě rádi.Je to pěkný na voči, tak rádi přeslechnou praskání, kulatej zvuk plnej "pleťovej" středů, měký basy, a i to zkreslení vojetý, už skoro čtyřicet let nový desky.
Rád bych si poslechnul nový reprosoustavy Elfton znovu.Jsem přesvědčenej, že mají vysokej zvukovej potenciál.Ale poslech někde jinde, než na výstavě a hlavně na jiným železe.Žádný vakuum.
Letošní expozice firmy Elfton byla pro mě a pro Kocmeistera zklamáním.Čekali jsme perfektní zvuk, tak jak to bylo zvykem v minulejch ročnících, ale něco bylo tentokrát jinak.Jako, hrálo to dobře, ale čekali jsme víc.Pěkný reprosoustavy se zajímavejma měničema (oválný středy), pěknej, velkej lampovej zesilovač.
A to byl pro naše uši ten problém.Hodně basů, výborný středy a bez vejšek.Jen takovej náznak, spíš šustění.
Opravdu tahle expozice vyhrála druhý místo u návštěvníků ?
Jako čím ?
Mám takovou teorii, že na průměrnýho hifistu působí magicky teplo lamp.Prostě, jak většina lidí uvidí nádhernej velkej elektronkovej zesilovač v expozici, automaticky tomu přisuzuje, že zvuk je perfektní.
Taky je asi lidem příjemný, když se zdůrazní, že firma je česká, bez zahraničního kapitálu.
A pak ty gramofony.Lidi to maj prostě rádi.Je to pěkný na voči, tak rádi přeslechnou praskání, kulatej zvuk plnej "pleťovej" středů, měký basy, a i to zkreslení vojetý, už skoro čtyřicet let nový desky.
Rád bych si poslechnul nový reprosoustavy Elfton znovu.Jsem přesvědčenej, že mají vysokej zvukovej potenciál.Ale poslech někde jinde, než na výstavě a hlavně na jiným železe.Žádný vakuum.
kabelguru.cz
Preco myslis, ze tie bedny by hrali lepsie s inym zosilnovacom, ked ich autor ich ladi a optimalizuje s elektronkovym?
Mozno mi pamat dobre nesluzi, ale ak sa nemylim, tak na poslednej vystave tam mal zosilnovac od Srola (a tento rok uz nie).
Zdroj: https://www.elfton.cz/?page_id=38velmi rovný průběh fáze i impedance, ta neklesá pod 4,1ohmu, velmi vhodný model pro lampové zesilovače
Mozno mi pamat dobre nesluzi, ale ak sa nemylim, tak na poslednej vystave tam mal zosilnovac od Srola (a tento rok uz nie).
Jak bych to jen napsal, abych někoho neurazil...co je to za ladění a optimalizaci, když to pak s lampáčem hraje naprd ?
No a Kychtax to tam píše, že se Šrollem to hrálo líp, četls to ?
V expozici firmy AQ měli naprosto skvělej zvuk.Hudbu pouštěli z reprosoustav jejich nový modelový řady.Cena repro kolem osmdesáti tisíc.Zdroj hudby byl kotoučovej magnetofon, k tomu lampovej zesilovač Kronzilla.
Takže s lampama to jde.Ale asi jen s tím nejlepším, co je k dispozici.
No a Kychtax to tam píše, že se Šrollem to hrálo líp, četls to ?
V expozici firmy AQ měli naprosto skvělej zvuk.Hudbu pouštěli z reprosoustav jejich nový modelový řady.Cena repro kolem osmdesáti tisíc.Zdroj hudby byl kotoučovej magnetofon, k tomu lampovej zesilovač Kronzilla.
kabelguru.cz
[....... A jmenuje se to Devialet.
[/quote]
Kupodivo ve světě velmi dobre hodnocene zesilovace.
[/quote]
Kupodivo ve světě velmi dobre hodnocene zesilovace.
zesilovač Kronzilla.
Kronzilla SD tube amplifier. 35+35 Watts RMS - single-ended tuble amplifier - pure class A, zero feedback.
Output Power: 2x 35W RMS (THD = 3%)
Bandwidth 20Hz - 20kHz (-3dB)
Output Impedance: 4 / 8 Ohm
21 000,00 USD ·
Nebyly to zesilovače, ale aktivní reprosoustavy ve tvaru koule.Pouštěli tam Erica Claptona a hrálo to naprd.
BVa -> co jako ?
BVa -> co jako ?
kabelguru.cz
Minule v stanku Elfton bol Sroll zosilnovac zapojeny na uplne ine bedny (ina ozvucnica, menice i vyhybka), v uplne inom prostredi, a pravdepodne hrali aj ine nahravky. Ze sa to niekomu pacilo viac minule, tak z toho nejako vyplyva ze problem je v zosilnovaci?
U tych vibrujucich dolby atmos guli k domacemu kina bolo ale pozitivne, ze ako jedni z mala stankov mali nastavenu room correction, takze to tam aspon nedunelo.
U tych vibrujucich dolby atmos guli k domacemu kina bolo ale pozitivne, ze ako jedni z mala stankov mali nastavenu room correction, takze to tam aspon nedunelo.
K bednam za 80 tisic Kc pripojili zosilnovac za 21 tisic USD?
Miero ktore bedne za 80tis myslis?
Tie nove s Bliesmou vo zvukovode a s Elipticorom maju stanovenu cenu na 177tis Kc
Tie nove s Bliesmou vo zvukovode a s Elipticorom maju stanovenu cenu na 177tis Kc
Toto
šeďour píše: ↑27 čer 2022 20:12V expozici firmy AQ měli naprosto skvělej zvuk.Hudbu pouštěli z reprosoustav jejich nový modelový řady.Cena repro kolem osmdesáti tisíc.Zdroj hudby byl kotoučovej magnetofon, k tomu lampovej zesilovač Kronzilla.
Ale tie ich nove bedny vyzeraju pekne:
- https://www.aq.cz/aq-canto-5-dvoupasmov ... vy-p35717/
- https://www.aq.cz/aq-canto-5-dvoupasmov ... vy-p35717/
Poslouchal jsem na tom devialetu začátek cca 10min z filmu Spectre (super ozvučené). Hrálo to slušně/neurazilo to. Na hudbu .. spíš ne.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 28 čer 2022 10:55, celkem upraveno 1 x.
když jsem slyšel Elfton na lampách, vím určitě, že tento zvuk by pro mne nebyl. Jak mi lampa nevadí u níže rozlišujících řetězců. Tady bylo rozlišení tolik, že byla lampa "všudepřítomná". Takže bych se jí rychle najedl a přejedl. Ale je to jen moje preference, jiný může hodnotit zcela opačně.