Audio Video Show Praha 2019

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio Video Show Praha 2019

Příspěvek od tesarpa »

Dojmy z výstavy:
  • Celkově super akce, nejlepší v Čechách :-)
  • Vážně by nešla odbourat ta ranní fronta? Co třeba online prodej lístků a více bran, resp. lidí co pouští dovnitř?
  • Velká pochvala pro české výrobce, patřili podle mého názoru k nejlepším.
  • Nejlepší zvuk za mne VMaudio. Myslím, že tomu hodně přispěla vyřešená akustika v pokoji.
  • Elfton taky výborný.
  • Opravdu zajímavé betonové bedýnky Gravelli
  • Ještě teď mi šumí v uších, na můj vkus na většině míst tak nahlas, že jsem si ani nemohl užít zvuk a musel po chvíli odejít na chodbu. Měřil jsem si kontrolně na mobilu hlasitost. Někde byla mezi 90-100 dB. Doma poslouchám tak 60-75 db. Dost rozdíl.
  • No, a co je nejdůležitější: doma mi to nehraje tak špatně! *2thumbsup*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Neblázní, to by stálo víc peněz ...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Byl jsem na vystave cele dva dny od rana do vecera, potkal spoustu hifistu a vypil kafe co normalne za 10 dnu. Bylo to super! *palec*

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Jen jsem to tak probehl, jak dneska cas dovolil, takze jsem nevidel zdaleka vse, ale co me zaujalo: Sroll, VMA, Estelon + EMM Labs + Audia, kupodivu Focal + Naim, Nautily+Macintosh s zivou kapelou taky fajn, Grandinote. Pokud vezmu v podtaz cena vs vysledek, tak musim vyseknout hlubokou poklonu panum z VMA+SPAudio, tem to hralo paradne, s tim bych umel v pohode existovat a je to za velmi rozumne penize :-)

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Akce parádní.
Ceny astronomické.
Krásné věci na oko a to nemyslím teď jen HiFi ;) .

Xavian mi zase jako vždy nějak nesedl, ale ba naopak jak zde uváděno že zvuk pod dekou, tak mě to zase a opět přišlo od středů nahoru ostré a už po 10 min. otravné. No za 250k ani omylem.

U Focalu pro mě bylo překvapivé a libozvučné spíš to, když je odpojil a zapojil Dali. S ohledem na rozdíl velikosti a ceny mi sedly víc než ty obří Focaly.

U quadralu jsem byl po prvé chvilku, protože pán tam měl Rodan9 tak osolené, že už zkreslovaly. Tam mě spíš při druhé návštěvě po 2h přakvapily malinké BreezeXL, dost dobrý na ty prcky.

VMA mi dost připomínaly moje Montany.

Naštěstí jsem se ale ani jednou nenachytal s myšlenkou, že domů je třeba pořidit lepší bedny *klanimse*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

NA píše:
02 bře 2019 18:47
Ty Grandinote mají skříně z hliníku, sahal jsem si na ně a i když zvuk burácel rukou jsem na bedně nepoznal, že hraje. Mrtvá skříň dává bedně čistotu, zaostření a dynamiku. Ale řekl bych, že ten Ital tam hrál pouze pečlivě vybrané mimořádně dynamické a efektní nahrávky a ještě dost nahlas, aby to co nejvíce zvukově zaujalo.
Aha , já na ně nešahal.Máš pravdu.Pouštěl tam extra dynamické skladby a volume už bylo zbytečně nahlas.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

JoJo pletl si to s diskotekou ten Quadralista, nemelo to nic spolecne s hifi. Celkovne mam rad I hlasity poslech, ale casto to bylo moc.
Souhlas s Daliborem, z Elftonu lezl nechutny skrvcejici bordel z vyskacu, ze by Audia, ktera je krmila? Hlavne, ze vsude milionove vybaveni a takova ostuda.
Celkovne jsem rad co mam doma a nemusim platit lestene prdy, i kdyz domaci poslech v klidu a dlouhodobe je nekde jinde nez wow efekt na vystave, presto ty ceny mimo.
Skoda pro me nevhodneho parovani znacek, moc rad bych si poslech Luxmana, Primare, Accuphase na necem co hraje lepe mym usim.
Kdyz to shrnu fandim CZ/SK produkci,I kdyz jejich ceny jiz poskocily do urovne, kde je konkurence velika, presto pomer kvalita/Cena vyborna a hlavne slo o ceny TOP modelu! Kloboucek smekam pred VMA, SPaudio a Canor!

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Hlavně je u CZ produkce napříč cenovými úrovněmi tutová jistota,ze se nevyrábí v Číně *2thumbsup* .Zpracování tedy dál zůstává na špici.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

No me Aurum Cantus i Yaqin jsou z Ciny a nemam s tim sebemensi problem. Navic mam ted Yaqina na "technicke" a mam info, ze je pekne provedeny a stejne tak hraje :-p. Ale rad podporim CZ/SK :).

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Takový Advance Acoustic vyrobený v Číně bych nechtěl:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=86536

Dobrý jsou ty fotky , jak je vidět ten rozprskanej cín a kvalita pájení :D

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Je Cina a Cina, viz. co predvadi Aurum Cantus :-p, ale to je na jine vlakno a bylo tu jiz reseno.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No právě toto jsem měl na mysli (advance),četl jsem predevcirem. Mel jsem oddeklovaných pár levnejsich yamah a marantze. Bylo tam vse krásně čisté a uspořádané,bez jakékoliv známky lajdáckosti,pokud se to dá posoudit za pomoci led svítilny.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Jj já tam koukal na ten vystavenej integráč Advance Acoustic (myslím Xi125) a jsem jen rád, že jsem se pro tuto značku nerozhodl. Sáhl jsem totiž jen na ten hlavní otočnej ovladač a měl vakl jak ovládání topení ve staré Dacii - za 35 000,- hrůza!!!

Nakonec jsem se rozhodl pro ten Vincent SP-20 a je už na cestě, tak pak ve správném vláknu napíšu dojmy.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Krátké overview pro mé ušiska výborných sestav (+drobnosti):
B&W - červený nautilus výborné (up to 200kHz), jemné pohlazení v celém prostoru haly, tomu se obtížně konkuruje (cena sedmimístná).
Avangarde Sound - výborný sound, krásná dynamika, ale malinko drsnější než B&W
Elfton - kvalitní akustika, výborný sound (jj trochu zvýrazněné středy)
Sroll - výborná akustika místnosti, výborný sound (přišel mi malinko hrb/pokles na XO při svázání středů a výšek)
VMA - výborná akustika místnosti, kvalitní sound (akustika ukázala roztřepané basy (viz. průměr bassreflexu) u I, a výšky asi nestíhají k 20 kHz (nebo st. vlnění v místnosti?))
RD Acoustitc - výborná akustika místnosti (lapač prachu), kvalitní sound (Horny ty basy hrají!! z trouby a nejsou zkrátka tak pod kontrolou jako membrána reproduktoru, ale ok)
Xavian - veliké zklamání, zastřený zvuk pod dekou, i při delším poslechu
Hudrovadlo - taky paráda
AQ - za repro chtějí ceny kosmírné...
Denon+Polk - asi nejdostupnější entry stereo sestava PMA-800NE + DNP-800NE + Signature S55E vše za 36tKč povedený zvuk.

Všem návštěvníkům děkuji za to, že přišli v novém a čistém oblečení (byla jen jedna "spocená flanelka").
VŠEM vystavovatelům za výstavu moc Děkuji ! *palec*

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Audio Video Show jsem navštívil v pátek.

Pár dojmů:

Gramofony
Jejich renesance je zjevná. Spousta krásných strojů, radost pohledět. Jiný, než nostalgicko hračičkovský smysl sice nemají, ale je to prostě technicko mechanická nádhera.

Estetika
Hifi vnímám i vizuálně, tvoří součást obytného prostoru a ovlivňuje naše prostředí nejen zvukově. Z tohoto úhlu jsem potěšeně vnímal Mekintošovské modře rozzářené displeje s rudými Nautily a černým Ravenem. Tam se dalo sedět dlouho a byl to víc multimediální zážitek, než ostatní TV dohromady.
Dále esteticky ohromuje, až uspokojuje, levitující gramo. Tento artefakt chci jako samostatný solitér, ani ho nemusím připojovat s aparatuře. Stačí umělecký efekt podsvíceného rotujícího létajícícho talíře. K tomu už jen kávičku nebo čajíček.

Pokec
Pro tohle se na tyto akce taky jezdí, jasně. Proto ty hovory s konstruktéry českých strojů a se známými milovníky zvuku a hudby hodnotím převelice pozitivně. Podle fóra by si člověk často myslel, že se v řadách hifistů vyskytují převážně psychopati, osobně jsou to normální lidi.

Staré pravdy
Co nejvíc bilo do uší, je stará známá skutečnost, že fyziku nepodfoukneš. Malé bedny nehrají. Ještě jednou. Malé bedny nehrají. I pro ty vzadu. Malé bedny nehrají. Ty desítky pokusů namluvit nám, že hrají, jsou rozdupány na prach během prvních sekund poslechu. Malé bedny křičí, zběsile se ze sebe snaží vytlačit turbo zvuk našprajcovaný všelijakými šidítky. Výsledkem je vždy totální šit, co řeže uši a vypaluje mozek. Platí pro všechny slyšené regálovky, bez výjimky, a pro většinu podlahových beden, co sice měly design, občas i dezyng, ale neměly objem. Ten se snažily nahonit nějakým kurvítkem, a opět se to nedalo poslouchat. Malé bedny nehrají. Je jedno jak jsou zkonstruované, na materiálu nezáleží, značka není určující. Je to jedno. Malé bedny nehrají. Tečka.

Trendy
Trendy jsou v módě, v hudebních stylech, v autech, a v hifi samozřejmě taky. Díky trendům, mě velká část vystavovaných předmětů až tak nezajímala, za což jsem vděčný, byl aspoň čas věnovat se těm, které mne zajímaly. Gramo - až na výše zmíněné, ne-e. Streamování muziky, tož, temu taky nerozumím. Další maso trend je předvádět hifi na jakési syntetické dynamicky placaté muzice, co je elektronicky napružená, aby jakože efekt. Na mě to fungovalo jako automatizovaný barový vyhazovač. Jen jsem usednul, už jsem letěl, aby neletělo něco jinýho...

Zvuk - obecně
Tak nakonec moje dojmy ze zvuku. Celkově, vědom si všech omezení výstavních možností, stálo to za to. Hlavně si pěkně pohromadě ozkoušet všecky ty elementy, o nichž si jinak můžeme jen přečíst, prohlédnout a vnímat jejich chválu, či hanu, v kecech ostatních hifistů na fórech. Tady se musela ukázat síla strojů.

Zvuk - negativa
Malé bedny nehrají. Jo, to jsem už psal. I velké bedny dost často nehrají, ale specifika toho, proč mají zvuk mizerný jsou jiná. Často to bylo způsobeno prezentovanou hudbou, nebo něčím rušivým v akustice prostoru. Samo o sobě velká bedna neznamená nic jiného, než možný potenciál, který může, avšak zdaleka ne vždy musí, být využit. Proto mne u většiny expozic odradila nepřirozenost a umělá vyhoněnost zvuku na úkor všech atributů, které v něm hledám. Chyběla uvolněnost, přirozená splývavost, mikrodetaily. Dosáhnout obligátní hudebnosti je zřejmě stále téměř nemožné. Naopak, zahlušit hudbu syntetickým trendy marastem bylo znamení skoro u všech vystavovatelů. Nebudu raději jmenovat, ale o spoustu legend bych si neopřel ani staré rezavé kolo.

Zvuk - pozitiva
Zde to bude krátké a jasné.
Sroll - zdaleka nejlepší zvuk výstavy. Brilantní podání celého zvukového spektra, vše plně přirozené, dynamické, rozlišené, barevné, plnorozsahové. Živá voda. Opakovaně jsem si tam chodil spravit ucho. Hudba s velkým H.
RD Acoustic - s tímhle bych taky dokázal žít. Hudebnost nekonečná, všechny tóny čisté, rychlé, nezkreslené, balzám na uši. Krása i na pohled. Posluchačská radost.
Gryphon - třetí nejlepší zvuk výstavy, v podstatě bez výhrad. Za cenu rodinného domu jim to hrálo parádně, sebejistě, mohutně a přitom kultivovaně. Moc fajn.
Sluchátková kombinace STAX SR-L700 + STAX SRM-D50. Jak sluchátkový poslech dlouhodobě nemusím, zde bych si ho dokázal představit. Lehké, znějící, objímající, věrné.

Byly tam i některé další sestavy, které hrály slušně. Ale to je málo, to časem omrzí, hudba se stává fádní. Hledám co nejdokonalejší zážitek. Po návratu domů jsem konstatoval, že mi to hraje někde mezi kompletem Sroll a RD Acoustic, takže ideál... :)

Resumé?
Co je na Hifi nejlepší? Muzika!
Co je na Hifi nejhorší? Hifisti...

Odpovědět