AQ Show 2023, Červenka 13. - 14.10. 2023

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

AQ Show 2023, Červenka 13. - 14.10. 2023

Příspěvek od koudy42 »

Obrázek

Dnes jsme navstivili akci "AQ Show 2023, Červenka 13. - 14.10. 2023".

Me skromne postrehy, i presto ze jsme stihli pouze zlomek prohlidky vzhledem k memu casovemu presu......

Audioquest - sitove filtry a kabely 230V - velmi zajimava diskuze s Adamem o jejich napajecich kabelech a duvodech proc pouzivaji plne draty a lisovani za studeno bez jakehokoliv pajeni. Velmi zajimavy byla odpoved na dotaz, jak to vidi se zazitym pravidlem, napajeci kabely alespon 1,5m, ktery naprosto dementoval a razil teorii kratsi = lepsi!Doslo na demonstrovani "extremu" kdy u filtru prehodil zakladni kabel na vlajkovy teto znacky, aby demonstroval propastny rozdil vlivu na vysledny poslech.

Ocenuji take poslechovou ukazku dvou analogovych sestav postavenych z komponent Project gramofon se zesilovacem Arcam a reprosoustavami AQ. Prvni sestava uplny entry level ~ 50 000Kc vs slusnejsi sestava ~ 200 000Kc. Zacalo se uplne obycejnymi deskami ze 70. let, ktere zamerne meli ukazat jak se s nimi sestavy popasuji, vcetne doprovodneho praskani a postupne se prechazelo k novejsim audiofilnim deskam. Prehozeni desky z levnejsi na dospelejsi sestavu bylo vzdy okamzite postrehnutelne, presto je dobre zminit, ze levna sestava s gramcem za 10 palackych rozhodne neurazila! Libila se mi i prezentace "cisticky" praskani za phono preampem u drazsi sestavy. Praskani u poskrabanych LP temer zmizelo, i kdyz to bylo na ukor prostoru a dynamiky, kdy se hudebni scena citilne smrskla, ale jako mozne reseni pro nekoho, komu tento jev u analogu vadi scela pouzitelne a zaplatitelne reseni (8 000Kc).
Zde bych jeste zminil okenko pojmenovane ***HIFI BIZAR*** o ktery se postaral pan v prvni rade (vypadal jako "pytel smradu" a korespondovalo s tim jeho chovani *thumbs down* ), jenz odvetil pred pustenim prvni LP, jestli se budou poslouchat takove hruzy celou dobu, pritom predvadejici jasne zminil, ze mu jde o predvedeni zenskeho vokalu na stare desce v pripade levne a lepsi sestavy. Zde ocenuji velkou miru asertivity prezentujiciho, ktery ho nadmiru slusne usmernil.
Druhy pan bizarek sedel v zadni rade, nechapu proc se vubec ucastnil teto seance, protoze ani nezvedl hlavu od mobilu a neustala se ozyval zvuk videi, na ktera narazil pri brouzdani f*ckbookem. Dobre zminit ze pan mel urcite pres 50 let a choval se hur jako nevycvalany pubertak v kine :geek: .

Bohuzel jsem nestihl prezentaci AQ Acon ala aktivni reprosoustavy, za me odvazna cenovka a pocit, hlavne usazeni aktivni lampove casti primo do reprobedny.

Jako obvykle se konala komentovana prohlidka ve vyrobe.

Na zaver bych ocenil vyborny catering a obcerstveni, vzhledem k tomu, ze jsem byl ten den rozlitany a nestihl obed, tak to prislo opravdu vhod a moc jsem si pochutnal! Preji hodne uspechu AQ a tesim se na dalsi akci *sunglases*!

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AQ Show 2023, Červenka 13. - 14.10. 2023

Příspěvek od weiron »

Když jsem si přečetl článek na Hifivoice a uviděl ty nové AQ Ultima:
aq-ultima-1.jpg
Tak vážně lituji že jsem nejel. Tohle je opravdová zajímavost. Kterou si chci někdy poslechnout. Širokopásmo na lampě, plus výškáč a velký basák a ten poháněn Déčkem s DSP. Takže za mě opravdu palec nahorů *palec*
Jen ta cena není příliš do Českých končin. Ale jako inspirace pro místní DIY komunitu to bude jistě zajímavé řešení..

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Uprimne "2000 palackych" ....za takove penize bych chtel design ala Focal Utopia ap. Zaroven lampa/vibrace v bedne, ktera neni urcite rigidni, nevim jestli to dava smysl, ale take lituji, ze nebyla moznost poslechnout. Jako promo bedny urcite zajimave, ale zajimalo by me jestli uz probehl nejaky uspesny prodej.

Zde foto korpusu ve vyrobe.....
Obrázek

a dalsi foto z vyroby (vyhybka nesouvisi se zminenymi bednami).....
Obrázek
Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

weiron píše:
17 říj 2023 20:01
Když jsem si přečetl článek na Hifivoice a uviděl ty nové AQ Ultima:
aq-ultima-1.jpg
Tak vážně lituji že jsem nejel. Tohle je opravdová zajímavost. Kterou si chci někdy poslechnout. Širokopásmo na lampě, plus výškáč a velký basák a ten poháněn Déčkem s DSP. Takže za mě opravdu palec nahorů *palec*
Jen ta cena není příliš do Českých končin. Ale jako inspirace pro místní DIY komunitu to bude jistě zajímavé řešení..
Dosť to pripomína Acon Ultima: http://analoghifi.sk/acon-produkty/

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Máš pravdu. Vypadá to jako modernizovaná kopie Acon Ultima-x. Jen je tam jiný výškáč a ta modernizovaná zesilovací část s DSP.
Jinak taky souhlasím s tím že ty lampy v bedně určitě nebude dobré řešení. Když by ten zesilovač stál někde poblíž na stolku ve stejné dýze jako bedna. Bude to i vypadat lépe a navíc v bedně bude více vzduchu pro basový měnič.

Odpovědět