Analogová Akademie 2010
Re: Analogová Akademie 2010
Moje subjektívne dojmy:
Sluchátka:
- HD800 - perfektné pohodlie, zvuk podobný ako K701.
- K702 - menšie pohodlie, ale inak špica
- Bayerdynamic DT 880 - prebasované. Kto hľadá basy, pre toho jasná voľba
- AKG 272 HD - sklamanie, silný kelímkový zvuk.
- GRADO 325 - slabší priestor a mierne zastretý zvuk. Neoslovili. Dizajn na jednotku.
- HD 600 - dobré, ale K701 sú lepšie.
- AKG K240DF - prekvapenie, dobrý zvuk.
- Staxy - menej prekreslený priestor ako HD800, ale inak dobrá čistota a vyváženosť.
Zhodnotenie: K702, HD800 a Staxy na približne rovnakej úrovni. Teda 1. miesto. 2. miesto: DT880 a HD600 3. miesto: GRADO 325 a AKG K240DF
Sluchátka:
- HD800 - perfektné pohodlie, zvuk podobný ako K701.
- K702 - menšie pohodlie, ale inak špica
- Bayerdynamic DT 880 - prebasované. Kto hľadá basy, pre toho jasná voľba
- AKG 272 HD - sklamanie, silný kelímkový zvuk.
- GRADO 325 - slabší priestor a mierne zastretý zvuk. Neoslovili. Dizajn na jednotku.
- HD 600 - dobré, ale K701 sú lepšie.
- AKG K240DF - prekvapenie, dobrý zvuk.
- Staxy - menej prekreslený priestor ako HD800, ale inak dobrá čistota a vyváženosť.
Zhodnotenie: K702, HD800 a Staxy na približne rovnakej úrovni. Teda 1. miesto. 2. miesto: DT880 a HD600 3. miesto: GRADO 325 a AKG K240DF
Super akce, bohužel cesta do Prahy nám místo 4 hodin trvala 11 hodin
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Letošní AA byla velice podařená akce.
Pár postřehů : zajímavé porovnaní stejného Labelu na LP a CD, ze začatku měl navrh gramec , ale když se zapojil protoptyp CD přehrávače Dan V. tak už takový rozdíl nebyl. trochu mě zklamal zvuk z PC.
Také velice zajímavý testík digi kontra monobloky. Bohužel až na samý závěr test kabelů 230V, měnil se jenom kabel na CD přehrávači, a hrska co ostala slyšela na vlastní uši rozdíly u každého konkrétního kabel.
Ze salonku sluchátek : pro mě Casea + CD Project + HD 800 a klasika Staxy.
Kdosi tam i fotil, tak třeba sem dá par snímků.
Pár postřehů : zajímavé porovnaní stejného Labelu na LP a CD, ze začatku měl navrh gramec , ale když se zapojil protoptyp CD přehrávače Dan V. tak už takový rozdíl nebyl. trochu mě zklamal zvuk z PC.
Také velice zajímavý testík digi kontra monobloky. Bohužel až na samý závěr test kabelů 230V, měnil se jenom kabel na CD přehrávači, a hrska co ostala slyšela na vlastní uši rozdíly u každého konkrétního kabel.
Ze salonku sluchátek : pro mě Casea + CD Project + HD 800 a klasika Staxy.
Kdosi tam i fotil, tak třeba sem dá par snímků.
Díky všem kdo si udělali čas a přijeli. Myslím, že akce byla vydařená. Těším se na další ročník !
zajímavé bylo:
1. vidět a slyšet tak drahý preamp spolu s legendární značkou cello
2. pustit si cokoliv na superbní sestavě a moci experimentovat se zapojením
3. porovnání "zvuku" napájecích kabelů, že?
(o. tunami x shunyata black diamond x nbs signature III)
4. možnost slyšet tolik sestav sluchátek na jednom stole. pro mě zajímavý zážitek.
5. osobní setkání s legendami čekého hi-hi.
6. slyšet "1812" z lp na obyčejném gramofonu sony!! megamasakr.
7. srovnání charakteru zvuku digitál. koncáku Audio Research v porovnání se zvukem monobloků Cello...
chtělo by to od účastníků nějaké komentáře a zmíněné fotografie!
také se velice těším na AA 2011.
1. vidět a slyšet tak drahý preamp spolu s legendární značkou cello
2. pustit si cokoliv na superbní sestavě a moci experimentovat se zapojením
3. porovnání "zvuku" napájecích kabelů, že?
(o. tunami x shunyata black diamond x nbs signature III)
4. možnost slyšet tolik sestav sluchátek na jednom stole. pro mě zajímavý zážitek.
5. osobní setkání s legendami čekého hi-hi.
6. slyšet "1812" z lp na obyčejném gramofonu sony!! megamasakr.
7. srovnání charakteru zvuku digitál. koncáku Audio Research v porovnání se zvukem monobloků Cello...
chtělo by to od účastníků nějaké komentáře a zmíněné fotografie!
také se velice těším na AA 2011.
Také se připojuju s poděkováním za organizaci tak pěkné akce!
Už jen možnost dostat se do bezprostředního kontaktu s tak vynikajícími komponenty (bez ohledu na cenu) je mimořádná příležitost. A myslím, že zúčastnění lidé za hodnocením komponentů skoro v ničem nezaostávali! Za rok nashle! A pro naši malou Francouzku : Au revoir! (byla to přece mezinárodní akce!)
Už jen možnost dostat se do bezprostředního kontaktu s tak vynikajícími komponenty (bez ohledu na cenu) je mimořádná příležitost. A myslím, že zúčastnění lidé za hodnocením komponentů skoro v ničem nezaostávali! Za rok nashle! A pro naši malou Francouzku : Au revoir! (byla to přece mezinárodní akce!)
Také děkuji Renownovi za akci. Já nemám jinou příležitost poslouchat tak dlouho tak kvalitní sestavu (kromě doma ). Škoda jenom, že jsem si nevzal víc vlastních věcí, LP se mi nechtěly tahat a CD jsem si moc netroufal. Nakonec CD Elijah's Mantle vyplašilo všechny posluchače (v tu chvíli asi 3). Ale ke srovnání s mým zvukem to stačilo.
Digitální zesilovač byl naštěstí ze sestavy rychle vyšoupnut. Cella to zachránily. Výborná nahrávka LP 1812 (kde ji koupit?) byl zážitek, snad proto mi gramofon Sony připadal lepší než ten první. Maximum v daném čase a prostoru ze sestavy dostal až večer lachim.
I když Beatles celkem můžu, aniž bych je vyhledával, tak z LP mi to znělo jak chcíplý. Rovněž úryvek z Connorové Universal mother z PC (?) znám jinak. Problém byl asi v napájení.
Jestli se podaří udržet takovou úroveň zvuku, tak se zúčastním i příště. Jestli tam budou jenom dig. zesilovače, tak jenom kvůli zvuku určitě né.
Digitální zesilovač byl naštěstí ze sestavy rychle vyšoupnut. Cella to zachránily. Výborná nahrávka LP 1812 (kde ji koupit?) byl zážitek, snad proto mi gramofon Sony připadal lepší než ten první. Maximum v daném čase a prostoru ze sestavy dostal až večer lachim.
I když Beatles celkem můžu, aniž bych je vyhledával, tak z LP mi to znělo jak chcíplý. Rovněž úryvek z Connorové Universal mother z PC (?) znám jinak. Problém byl asi v napájení.
Jestli se podaří udržet takovou úroveň zvuku, tak se zúčastním i příště. Jestli tam budou jenom dig. zesilovače, tak jenom kvůli zvuku určitě né.
ano ubohých 35dB dynamiky z LP, zastaralý kompromisní mechanický záznam, zkrátka nectností kolik si vymyslíš a kolik s tím mají ty CD přehrávače práce, aby se daly chvíli poté co se vypne gramofon, alespoň trochu poslouchat.
A to se hrálo půl dne z automatu Sony PS-X65 s přenoskou Ortofon Valencia.
První půlka dne byla s gramofonem MIcro Seiki BL-91, rameno Micro Seiki MA-505 a přenoska Ortofon Jubilee.
První půlka dne byla s gramofonem MIcro Seiki BL-91, rameno Micro Seiki MA-505 a přenoska Ortofon Jubilee.
Ako vždy a všade som prišiel neskoro (vdaka patri hlavne mojej malej francuzke, ktora mala firemnu akciu den predtym a vracali sme sa skoro 100km po nieco dolezite). Takže gramec som na analogovej akademii videl iba jeden a to Sony (tusim na nom bola Ortofon Valenzia) - 1812 masaker, vobec sa necudujem, ze lachim vstal a tlieskal, mal som rovnake nutkanie . (Prosim majitela toho LP aby mi sem napisla ediciu a rok vydanie, Lubor mi to sice vecer hovoril - ale pre overenie). Vypocul som si par sluchatok, opat som si overil, ze by som uprednostnil HD600 pred HD800 a K701 (kludne ma ukamenujte, su to moje usi, hrali mi moje osvedcene nahravky). Vecer, kde sa to zacalo rozchadzat som si konecne pustil aj svoje LP (Supertramp a Beatles). Gramofon bol mierne rozhaseny a posledny song bol neprijemne skresleny, ale po pusteni toho sameho Beatles z PC+DAC v Hi-Res nahravke som sa utvrdil, ze aj rozhaseny gramec je pre mna lepsia cesta.
Prezentacia sietovych kabelov uz v skoro prazdnej sale je presne to, co by mali zacinajuci hifisti ako som ja pocut ...neskutocne rozdiely. Nebol to ABX test a mna bavili najviac shunyata black diamond. Menilo sa iba na prototype CDcka, tazko si predstavit, co to urobi ked sa menia na vsetkych komponentoch. Utvrdilo ma to v tom, ze Kuzmu musi Mirek/Pytel prekablovat cim skor.
Pekne som si pokecal s Kubom4, som rad ze som poznal sluchatkoveho guru nasich for.
Vecer sme do 2 do rana kecali s Pytlom, lachimom a Renownom, teda ja som vacsinou pocuval, pretoze tak sa to patri ked hovoria ludia starsi a s vacsimi skusenostami =D.
Mrzi ma ze som sa zase nezoznamil s Jardom M. (ten dlhovlasy pan) aj ked sme par slov spolu prehodili.
Na zaver by som rad poprosil organizatorov AA2011 o viac gramcov, prosim prosim. Urcite pridem, aj keby slivovice nebolo...
Prezentacia sietovych kabelov uz v skoro prazdnej sale je presne to, co by mali zacinajuci hifisti ako som ja pocut ...neskutocne rozdiely. Nebol to ABX test a mna bavili najviac shunyata black diamond. Menilo sa iba na prototype CDcka, tazko si predstavit, co to urobi ked sa menia na vsetkych komponentoch. Utvrdilo ma to v tom, ze Kuzmu musi Mirek/Pytel prekablovat cim skor.
Pekne som si pokecal s Kubom4, som rad ze som poznal sluchatkoveho guru nasich for.
Vecer sme do 2 do rana kecali s Pytlom, lachimom a Renownom, teda ja som vacsinou pocuval, pretoze tak sa to patri ked hovoria ludia starsi a s vacsimi skusenostami =D.
Mrzi ma ze som sa zase nezoznamil s Jardom M. (ten dlhovlasy pan) aj ked sme par slov spolu prehodili.
Na zaver by som rad poprosil organizatorov AA2011 o viac gramcov, prosim prosim. Urcite pridem, aj keby slivovice nebolo...
Renown píše:ano ubohých 35dB dynamiky z LP, zastaralý kompromisní mechanický záznam, zkrátka nectností kolik si vymyslíš a kolik s tím mají ty CD přehrávače práce, aby se daly chvíli poté co se vypne gramofon, alespoň trochu poslouchat.
A co teprv, když se analogofilové zjistí, že ten záznam, nad kterým čůrají maggi v kostkách byl pořízen na první digitální rekordér (v roce 1978, Telarc jako první použil rekordéry Mitsubishi), který měl 16 bitovou hloubku, ale na rozdíl od CD měl trošku větší vzorkovací frekvenci (50 kHz místo 44.1 na standardním CD)... Jak se potom cítit? Je to pořád tak úžasné (a subjektivně musím říct, že to bylo velice velice slušné), když je to vlastně CDčko na gramci? Můžeme si to přiznat?MB píše: Takže gramec som na analogovej akademii videl iba jeden a to Sony (tusim na nom bola Ortofon Valenzia) - 1812 masaker, vobec sa necudujem, ze lachim vstal a tlieskal, mal som rovnake nutkanie . (Prosim majitela toho LP aby mi sem napisla ediciu a rok vydanie, Lubor mi to sice vecer hovoril - ale pre overenie).
Inu bez výšek (dost slyšitelný pokles) a basů (to, že tam je kanónové bum, ještě neznamená, že to hraje basy) to v méně zatlumené místnosti (mimochodem to nebyl takový průšvih jak jak jsem se obával) spolu s vinylovou dynamikou (ono občasné zvlnění frekvenční charakteristiky dá pocit větší "bum" dynamiky, i když tam není....) hraje určitě snesitelněji...
Jinak to byla moc pekna akce, velike diky usporadatelum. Doufám, že další ročník se už chystá....
Musím napsat, že akce se mi líbila. WAWP hrají u Lubora v menší zatlumenější místnosti lépe. Za sluchátkový sraz budu chtít do příštího roku sehnat AKG K-1000 a T1 od Beyerů, protože hodně lidem se zdála dvojka HD800 a Staxy z jiné kvalitativní kategorie než zbytek.
Ortofon Akcent Valencia = nejlepší DAC ?
A jestli to nahráli pořádně na pás, nebo na šváby, je úplně jedno. Nejhorším článkem hifi jsou studioví technici.
A jestli to nahráli pořádně na pás, nebo na šváby, je úplně jedno. Nejhorším článkem hifi jsou studioví technici.
Cough :
Zúčastnil jsi se i testu napájecích kabelů ? Pokud ano, velice by mě zajímal Tvůj názor resp. "verdikt". Děkuji..
Zúčastnil jsi se i testu napájecích kabelů ? Pokud ano, velice by mě zajímal Tvůj názor resp. "verdikt". Děkuji..
cough - nejdůležitější je být ve správný čas na správném místě. Absolutní kvalita je vedlejší. To platí i pro nahrávky.
Já bych si to LP klidně koupil. A slovo analogofil po debaklu dig. zesilovače dostává další význam.
Já bych si to LP klidně koupil. A slovo analogofil po debaklu dig. zesilovače dostává další význam.
Zdravím všechny přátele hifisty.
Jak ty s kterými jsem se stihl na AA osobně seznámit, tak ty s kterými jsem to nestihl (což mě velice mrzí).
Na úvod se musím připojit k poděkování Luborovi a všem kdo se zasloužili o uspořádání této akce.
Budu se těšit na příští ročník.
Píšu hlavně kvůli tomu, že jsem šťastným majitelem zmiňovaného LP s 1812 a protože se množí dotazy co že to bylo za desku a kde se to dá koupit.
Tento konkrétní kousek je od vydavatelství TELARC, CINCINNATSKÝ SYMFONICKÝ ORCHESTR řídil Erich Kunzel, pres je takzvaný německý, TELARC DG-10041 (1979).
No a dá se to koupit na eBAYi, zrovna dnes jsem tam viděl několik kousků, jeden dokonce ještě sealed za 125 us tolarů.
Jedná se o původní nahrávku, ještě před přidáním sborů ( jeden kolega na AA mi svěřil, že nahrávkou 1812 bez sborů, se vždy cítí být okraden ).
Protože mám Slavnostní předehru 1812 moc rád, pídil jsem se po informacích, která že nahrávka tohoto díla, je nejpovedenější.
Tato mi byla doporučena pánem od Speakers Corner jako jedna z nejpovedenějších, mix se sborem mi nedoporučoval.
Vím že je to slovo do pranice (zde do diskuze), ale na mě působí, z nahrávek které jsem slyšel, nebo vlastním (Karajan+DG, Kunzel+Telarc se sbory a Antal Dorati) nejemotivněji.
No a právě emotivnost je to, co na této skladbě zejména oceňuji.
Desku jsem přinesl na AA se sobeckým záměrem. Chtěl jsem si ji totiž po delší době poslechnout. Žádná z mých přenosek bohužel není schopna přehrát plynule závěrečnou kanonádu (potvory skáčou). Tím je tato deska i prubířským kamenem pro snímavost kombinace přenoska, raménko.
Jsem rád že se líbila.
Jak ty s kterými jsem se stihl na AA osobně seznámit, tak ty s kterými jsem to nestihl (což mě velice mrzí).
Na úvod se musím připojit k poděkování Luborovi a všem kdo se zasloužili o uspořádání této akce.
Budu se těšit na příští ročník.
Píšu hlavně kvůli tomu, že jsem šťastným majitelem zmiňovaného LP s 1812 a protože se množí dotazy co že to bylo za desku a kde se to dá koupit.
Tento konkrétní kousek je od vydavatelství TELARC, CINCINNATSKÝ SYMFONICKÝ ORCHESTR řídil Erich Kunzel, pres je takzvaný německý, TELARC DG-10041 (1979).
No a dá se to koupit na eBAYi, zrovna dnes jsem tam viděl několik kousků, jeden dokonce ještě sealed za 125 us tolarů.
Jedná se o původní nahrávku, ještě před přidáním sborů ( jeden kolega na AA mi svěřil, že nahrávkou 1812 bez sborů, se vždy cítí být okraden ).
Protože mám Slavnostní předehru 1812 moc rád, pídil jsem se po informacích, která že nahrávka tohoto díla, je nejpovedenější.
Tato mi byla doporučena pánem od Speakers Corner jako jedna z nejpovedenějších, mix se sborem mi nedoporučoval.
Vím že je to slovo do pranice (zde do diskuze), ale na mě působí, z nahrávek které jsem slyšel, nebo vlastním (Karajan+DG, Kunzel+Telarc se sbory a Antal Dorati) nejemotivněji.
No a právě emotivnost je to, co na této skladbě zejména oceňuji.
Desku jsem přinesl na AA se sobeckým záměrem. Chtěl jsem si ji totiž po delší době poslechnout. Žádná z mých přenosek bohužel není schopna přehrát plynule závěrečnou kanonádu (potvory skáčou). Tím je tato deska i prubířským kamenem pro snímavost kombinace přenoska, raménko.
Jsem rád že se líbila.