Analogová Akademie 2010

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
creat
Kontaktovat uživatele:

Re: Analogová Akademie 2010

Příspěvek od creat »

Hurá bol som a bolo super. Ten v tričku AVmanie :ugeek:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Perfect Day:-)

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

to Jarda :
nechápu ale D-Jfet jede od návratu domů absolutně bez problémů ( manželka vůbec nerozumí jak můžu ještě mít chuť něco poslouchat )
jó kdyby věděla *sunglases*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

V čem a jaký byl problém?
Pavel Macura Audio

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

PMA
pošlu SZ.

Jěšte chci poděkovat všem kteří v dnešní době něco takového dotáhnou do reálného konce-poslechu, ale i těm kteří se rozhodli přijet
poslechnout, nebo dát svou kůži davu ( přednáška ) za mne dík *thumbs up*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Netuším, o co šlo a co se dělo. Nicméně, mám jedno důrazné doporučení, na základě řady zkušeností s různými komponenty různých výrobců, a problémů, které vznikly.

Pokud propojujete komponenty, a to zejména neznámé komponenty, vždy všem nejprve vypněte napájení, a teprve potom zapojte propojovací signálové kabely. Toto doporučení je často uvedeno v návodech k obsluze různých výrobců. Pokud jej nedodržíte, může v horším případě dojít i ke zničení některých komponentů impulzní přepěťovou vlnou.
Pavel Macura Audio

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

Renown:
Omlouvám se, že jsem nedorazil. Nebylo mi to povoleno několik hodin před odjezdem na základě námrazového počasí, prý vlak někde zastaví na několik hodin, v nočních hodinách po cestě na hlavní nádraží mě někdo klepne okrade, či dokonce mi ujede někde noha.. Prostě jasně mi naznačili, že nechtějí abych jel a jelikož je mám rád tak jsem je poslechl aby nebylo dusno.

Na přednášky jsem se horzně těšil, prosím alespoň o menší popisek co se tam dělo *jupi*

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

Chtěl bych tímto poděkovat Luborovi a jeho přátelům za uspořádání dalšího ročníku analogové akademie. Něčemu jsem se přiučil, něco málo poslechl ALE hlavně jsem potkal staré známe a poznal i ty, které jsem ještě osobně neznal. Díky *2thumbsup*

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

Doufám, že všichni dojeli bezpečně domů.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Užil jsem si fakt, dík pořadatelům i přítomným.
Gramo od Mesirese bylo excelentní a ve spojení se specificky vytuněným Tube Boxem SE II od Pro-Jectu,
následně předzesem Audio Research Aniversary, koncovými monobloky Cello a repro Watpupíky 5, válcovali vše co bylo v cestě.
Ale pak donesl Dan Vrána svůj prototyp nového CD playeru a dle mého názoru mnohým spadly brady.
Rozdíly se takřka srovnaly a myslím si, že pokud tento strojek dostane Dan do výroby, tak ..... však těšme se.

Velmi zajímavý byl i DAC od Toma-T. Jen škoda že při jeho skromnosti nevzal i hodiny aby ukázal plnou kapacitu svého kousku.

Plno bylo i u sluchátek a jim sloužících zesilovačů, ale ty já nemusím, takže tady nemohu sloužit.
Jen jsem slyšel, že tam jeden vyhořel :mrgreen: .
Ale dotyčný výrobce se určitě dozví, že tento můj použitý výraz je pouze nadsázkou.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Zprávu jsem už dostal, takže pro upřesnění:

1) nejsem výrobcem kusu, který byl v Rožnově, je to DIY výrobek
2) nikdy bych neprovedl propojení komponentů tak, jak mi bylo do mailu popsané.
Pavel Macura Audio

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

1. Pokud vyhořel, tak jen a jen tomův bastl ( prosím nespojovat s PMA ) :mrgreen: :mrgreen:
2.Propojení komponentů bylo následující z CD přehrávače Sony ( nějaká stará Espirit řada )
byl analogově propojen Disspre a digitálně Casea Lyra. ( toto pro upřesnění ) :)

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Moc děkuji Renownovi za pro mne nejdůležitější akci roku 2010.
München Highend byl druhou nejdůležitější akcí.

Protože neslyším kvůli chřipce, nezůčastnil jsem se programu.
Rýma, životně nebezpečná choroba audiofilů...

Vychutnal jsem si své přátele osobně. Velmi milé.
Takže se těším, zase příští rok.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Rožnovská analogová akademie má velký potenciál. Nadšené a schopné organizátory, plus dobře zvolené místo i čas.

Měl bych pár drobných podnětů. Například je škoda, že většina hifistů je takříkajíc nesmělá před publikem (složeným přitom ze sebe samých), a že své znalosti, zkušenosti, výrobky, nápady, tipy na muziku, názory... nepředvede s plnou parádou. Méně upejpavosti pánové:-) Pomoc je celkem jednoduchá, moderátor, malilinká příprava předem a nebát se říct názor nahlas. Já jsem třebas Tomáše Tichého "vyzpovídal" takříkajíc pro sebe, a spousta věcí okolo řešení pc-audio je mi hnedle jasnější. Umím si představit toto "žhavé" téma jako jeden z pilířů dalšího ročníku, jakkoliv se jedná o Analogovou akademii. Na druhou stranu, gramofon a lp je napořád to nejkrásnější, co může hifina nabídnout, a tuhle tradici by měla Analogová akademie držet i nadále se vší parádou. Už jen prohlížet Abbey Road v MFSL provedení je zážitek:-)

U poslechové místnosti bych zavedl program a režim (tématické 15-30 min bloky v daný čas, plus cedule nevstupovat), případně ji prohodil s menší místností, kde byla letos sluchátka, i za cenu menšího počtu míst. Samotný poslech nemůže být prioritou setkání, opravdu nelze očekávat absolutní emoční prožitky, to vyplývá z podstaty věci a víceméně jsme se na tom v kuloárech shodli, jen to připomínám. Radost z poslechu může mít víc podob, než jen pitevně audiofilskou:-)

Speciální kecárnu netřeba zřizovat, místa v různých předsálích, restauracích a kavárnách je v hotelu dost a dost. Kuloáry hučely o106, osobní setkání je v mnoha směrech nenahraditelné, v tom jsme se taky vesměs shodli, nehrozí osobní konflikt ani při vyhraněně odlišných názorech na to, či ono.

Už teď se těším na příští Analogovou akademii. Nejspíš si protáhnu pobyt na celý víkend a užiju si i ten "ozón a záření"...

Lubore - díkec!

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomíček »

I já bych chtěl poděkovat Luborovi a ostatním organizátorům za uspořádání dalšího setkání postižených.. :-)
Osobně vidím největší přínos v seznámení s jednotlivými "nicky". Internet je suchá záležitost, až při různých přátelských pohovorech a seznámení člověk daleko lépe pochopí příspěvky na foru. Když jsem si dnes zpětně pročítal některá temata, mnohem lépe jsem vstřebal sdělenou myšlenku.
Také by ubylo střetů, víceméně zaviněných nepřesným výkladem dané myšlenky, resp. příspěvku.
Význam mini seminářů je neoddiskutovatelný, možnost si hned osvětlit některou problematiku byla pro mne velmi přínosná.
Nezbývá než popřát organizátorům ( a také nám ), aby všechna naše další setkání probíhala v podobném duchu.
Ještě jednou díky!

Odpovědět